Ediţia de anul acesta a evenimentului East European Comic Con de la Bucureşti, programată să aibă loc în luna decembrie, a fost amânată pentru iunie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat remis News.ro, organizatorii au transmis: „Aveam pregătite foarte multe surprize pentru public, însă, din păcate, creşterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 din România, dar şi din Europa, precum şi interdicţia de a organiza evenimente mari în interior, ne-au împins spre a reprograma ediţia din 2020 a East European Comic Con ce ar fi trebuit să aibă loc în 3-6 decembrie pentru o nouă perioadă, 3-6 iunie 2021”.

Ei au luat în calcul organizarea unei ediţii online, însă „Comic Con înseamnă în primul rând o experienţă care poate fi trăită cu adevărat numai fizic”.

Dacă situaţia epidemiologică o impune, ediţia din luna iunie va avea loc în interior şi exterior, cu posibilitatea ca zilele de weekend să fie împărţite în două sesiuni de vizitare cu o pauză de o oră.

Persoanele care au achiziţionat un bilet pentru East European Comic Con 2020/ 2021, au libertatea să îl folosească oricând aleg să participe la Comic Con, fie ca este vorba de 2021 sau 2022.

În prezent, echipa East European Comic Con lucrează la un magazin online cu diverse produse oficiale care se va lansa pana în luna decembrie, la ediţia din Bucureşti (3-6 Iunie 2021), dar şi la o nouă ediţie Transylvania Comic Con, care să se desfăşoare în Cluj-Napoca în toamna anului 2021.

Alături de acest anunţ organizatorii au lansat un apel către Guvernul României privind „necesitatea stringentă a unui plan de măsuri concrete care să poată fi implementat pentru segmentul de târguri, expoziţii şi festivaluri”.

„Acest domeniu de activitate nu a primit niciun sprijin financiar sau logistic, nicio relaxare, chiar dacă este în continuare complet blocat de mai bine de 7 luni, spre deosebire de alte industrii care au putut funcţiona la o anumită capacitate, în ciuda restricţiilor”.

Echipa East European Comic Con a gândit trei scenarii diferite, fiecare cu măsurile aferente destinate prevenirii infestării cu SARS-Cov2, care vor fi comunicate până la finalul lunii noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.