Starul american Dwayne Johnson, supranumit „The Rock”, s-a angajat să nu mai folosească arme adevărate la filmările sale, după decesul cineastei Halyna Hutchins, ucisă accidental de actorul Alec Baldwin la sfârşitul lui octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnson s-a arătat „devastat” de vestea decesului directoarei de imagine la filmările pentru westernul „Rust”. Această tragedie l-a făcut să reevalueze folosirea armelor în lungmetrajele realizate de societatea de producţie Seven Bucks Productions, a declarat el pentru revista Variety.

„O viaţă a fost pierdută”, a deplâns starul în vârstă de 49 de ani, unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood. „Nu pot vorbi decât în numele mei, dar vă pot spune, fără urmă de îndoială, că la toate filmele la care vom lucra cu Seven Bucks Productions - nu contează ce fel de film, serial televizat sau orice altă producţie - nu vom mai folosi arme reale”, a precizat The Rock. 

Compania de producţie se va folosi de acum înainte de arme din plastic şi efectele speciale necesare vor fi realizate în post-producţie. „Nu ne îngrijorează costul”, a adăugat Dwayne Johnson.

Un glonţ adevărat tras accidental de Alec Baldwin, căruia i-a fost înmânată o armă şi indicându-i-se că este inofensivă, a rănit-o mortal pe Halyna Hutchins pe 21 octombrie şi l-a rănit în umăr pe regizorul filmului, Joel Souza. 

Dwayne Johnson, prieten vechi al lui Alec Baldwin, a pledat de asemenea pentru impunerea de noi protocoale şi măsuri de siguranţă în industria de cinema. „Este groaznic că a trebuit să se întâmple ca să existe un declic”, a concluzionat el.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.