Cântăreţul canadian Drake s-a retras din cursa pentru premiile Grammy 2022, la care primise două nominalizări, a confirmat pentru Variety un reprezentant al Recording Academy.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii lui Drake nu au răspuns încă solicitării de a comenta.

Mai multe surse au spus că decizia a fost luată de Drake şi managementul lui, iar Academia a respectat cererea.

Motivaţia este neclară, pentru moment.

Drake era unul dintre cei cinci nominalizaţi la categoriile „Best Rap Album”, cu „Certified Lover Boy”, şi „Best Rap Performance”, cu melodia „Way 2 Sexy” (featuring Future şi Young Thug).

Pentru acestea două votul va continua în format de patru selecţii. Academia nu îl va înlocui pe Drake cu artistul clasat pe poziţia a şasea în urma votului iniţial al membrilor - aşa cum a făcut în cazul categoriilor la care a extins numărul de selectaţi.

Votul pentru alegerea câştigătorilor Grammy a început luni.

De regulă, casa de discuri a unui artist înscrie muzica acestuia în cursa pentru nominalizare la Grammy, iar dacă un artist nu vrea ca muzica lui să fie luată în considerare, casa de discuri nu o înscrie.

Decizia de a înlătura nominalizarea în acest stadiu târziu, după ce a fost anunţată sau după ce a început votul, e posibil să nu aibă precedent.

La finalul anului 2020, rapperul canadian Drake s-a exprimat de partea cântăreţului The Weeknd în criticile aduse Recording Academy şi a spus că această formă de recunoaştere ar putea să nu mai conteze pentru artiştii de acum şi pentru cei care vor veni. Aubrey Drake Graham, pe numele real, a scris atunci pe Instagram că există o „prăpastie” între premiile Grammy şi muzica ce face valuri în industrie.

El şi-a exprimat suprinderea privind absenţa lui The Weeknd din lista nominalizaţilor şi a făcut apel la viitoarele generaţii să facă o schimbare, sugerând organizarea unui show alternativ în care să fie acordate premii muzicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.