Două persoane au murit în Japonia, de Revelion, după ce s-au înecat cu mochi – turte din orez tradiţionale de Anul Nou, care fac victime în fiecare an. Alte câteva persoane se află în stare critică după ce au consumat acest aliment, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fiecare an, autorităţile emit avertismente în privinţa consumului acestor turte din orez, care trebuie să fie tăiate în bucăţi mici, mai ales pentru copii şi oamenii în vârstă. În ciuda acestor avertismente, mochi face victime la fiecare Revelion. 

Mochi sunt turte rotunde preparate dintr-o pastă din orez, coapte sau fierte. Familiile din Japonia obişnuiesc să le folosească la masa de Anul Nou, gătind o supă de legume în care le încălzesc. Acestea sunt lipicioase şi greu de mestecat.

Potrivit presei din Japonia, 90% dintre persoanele care ajung la urgenţe pentru că s-au înecat la masa de Anul Nou au vârste de peste 65 de ani. 

La trecerea dintre anii 2014 şi 2015, mochi a făcut nouă victime, iar în 2016 o singură victimă, în timp ce anul trecut au murit două persoane. În fiecare an, mult mai multe persoane ajung în stare critică la spitale din întreaga ţară, după ce au consumat acest aliment.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.