Doi dintre membrii trupei Eagles of Death Metal au primit interdicţie de intrare în sala Bataclan, la concertul susţinut sâmbătă seară de Sting, acolo unde, pe 13 noiembrie 2015, în urma unui atentat în timpul concertului acestei formaţii au fost ucişi 90 de oameni, potrivit Variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii sălii Bataclan nu le-au permis membrilor trupei Eagles of Death Metal să intre la concertul susţinut sâmbătă de Sting. 

Potrivit unui raport al agenţiei AFP din Paris, membrii trupei, inclusiv solistul Jesse Hughes, au fost întorşi din drum când au vrut să intre la concertul susţinut sâmbătă seară de Sting. 

"Au venit, i-am dat afară - sunt lucruri care nu pot fi iertate", a declarat pentru AFP, Jules Frutos, organizatorul evenimentului. 

Jesse Hughes a fost aspru criticat pentru reacţia sa legată de atacurile din 2015, când a spus într-un interviu că "Musulmanii sărăbtoreau în stradă în timpul atacurilor". Din cauza comentariilor sale antimusulmane, trupa nu a mai fost primită să concerteze la două festivaluri de muzică în Franţa. 

În timpul unui interviu acordat Fox Business News în luna martie, Hughes a insinuat că paza de la sala Bataclan a fost implicată în atacuri. Mai târziu, Hughes şi-a cerut scuze pentru că a făcut afirmaţii "nefondate". Într-un alt interviu, el a criticat normele de control al armelor din Franţa.  

"Regulile voastre franţuzeşti cu privire la controlul armelor au împiedicat moartea vreunei persoane la Bataclan?", a spus el. "Dacă poate cineva să răspundă că da, aş vrea să aud, pentru că nu cred că s-a întâmplat asta". 

Frutos a declarat agenţiei AFP în septembrie că Eagles of Death Metal nu i-a solicitat să cânte din nou la Bataclan, dar dacă se va ntâmpla, îi va refuza. "Hesse Hughes a îndrăznit să facă nişte declaraţii false în aceste ultime două luni. E pură nebunie să acuzi că cei de la pază au fost complicii teroriştilor... De ajuns. Zero. Punct", au fost cuvintele lui Jules Frutos. 

Cântăreţul britanic Sting a susţinut sâmbătă seara un concert, în memoria victimelor atentatelor de la 13 noiembrie 2015. El a cerut un moment de reculegere, înainte de concertul care a redeschis sala Bataclan.

În urmă cu un an, la Bataclan, au fost ucişi 90 de oameni de către jihadiştii din gruparea Stat Islamic. 

Muzicianul britanic a spus audienţei, inclusiv supravieţuitorilor, că ei trebuie să-i cinstească pe cei dispăruţi şi să celebreze viaţa.

Concertul a avut loc în ajunul împlinirii unui an de la atacurile în care au murit 130 de oameni în atentatele din Paris, culminând cu masacrul de la Bataclan. Câştigurile strânse în urma vânzării biletelor vor fi donate pentru două organizaţii caritabile dedicate supravieţuitorilor, a spus Sting. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.