Distanţarea socială, concept necunoscut lumii până de curând, este principala măsură de prevenţie împotriva răspândirii Covid-19 recomandată şi impusă de autorităţi din majoritatea ţărilor. Explicarea acestuia a luat diverse forme, de la cultură la cultură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini şi grafice au fost lansate oficial şi neoficial în ultimele luni, astfel ca oamenii să înţeleagă ce reprezintă distanţarea socială.

Belgienii ar trebui să stea la o distanţă de 22 de sticle de bere unii de alţii sau de 10 conuri cu cartofi prăjiţi ori trei lăzi cu bere.

Pentru Kenya, un grafic explică faptul că lungimea unui leu este distanţa corectă pe care locuitorii trebuie să o păstreze tot timpul. „Dar nu folosiţi un leu real”, avertizează. „Păstraţi cel puţin o distanţă de patru elefanţi între voi şi un leu real, dar nu folosiţi nici elefanţi reali”.

Mexicul a ales supereroina Susana Distancia. Guvernul vrea, cu ajutorul ei, să încurajeze oamenii să păstreze distanţa şi să rămână în case. Numele ei este un joc de cuvinte: „su sana distancia” (distanţa ta sănătoasă, n.r.).

Superputerea Susanei Distancia este extinderea braţelor la 1,5 metri pentru a crea o bulă prin care se protejează şi îi protejează pe alţii de infecţie.

În Egipt, televiziunile difuzează un cântec antrenant şi imagini vechi cu actorul Adel Imam, dar şi cu imagini luate dintr-un clip italian realizat cu acelaşi motiv. „Nu vă sărutaţi, nu daţi mâna, nu transmiteţi virusul”. Mesajul video poate fi văzut şi pe străzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.