„The Rock”, un diamant alb de 228,31 carate, cel mai mare vândut vreodată la licitaţie, a fost adjudecat miercuri la 18,6 milioane de franci elveţieni (17,8 milioane de euro), la mare distanţă de recordul categoriei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu 228,31 de carate, „The Rock” a fost impresionant în ceea ce priveşte dimensiunea, dar nu numai. „Acesta este un diamant cu adevărat excepţional în formă de pară”, a declarat pentru AFP Max Fawcett, şeful departamentului de bijuterii de la Christie's din Geneva. „Este perfect simetric. Este estimat între 20 şi 30 de milioane de dolari şi mă aştept la o explozie a licitaţiilor”, a spus Fawcett. Însă nu a stabilit un record. 

„The Rock”, a cărui înălţime o depăşeşte pe cea a unei mingi de golf, a fost extras dintr-o mină din Africa de Sud la începutul anilor 2000. A fost apoi vândut de Christie's în cadrul unei sesiuni private către un colecţionar privat. 

Ultimul record obţinut de Christie's pentru un diamant alb similar (163,41 carete) a fost la 33,7 milioane de dolari la o vânzare organizată în noiembrie 2017 la Geneva. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.