David Hallyday a renunţat oficial la succesiunea tatălui său, Johnny Hallyday, la doi ani de la moartea cântăreţului. El a anunţat că nu a primit nimic şi nu va primi nimic, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierre-Jean Douvier, avocatul său, a confirmat informaţia pentru Le Figaro. "Acest rezultat este în conformitate cu angajamentele pe care David Hallyday le-a luat pentru că are garanţia că cele trei surori sunt protejate şi că memoria tatălui său va fi respectată". 

"El nu a primit obiecte simbolice. Acum pagina a fost întoarsă şi David privişte spre viitor cu seninătate", a precizat Pierre-Jean Douvier, citat de Le Point. 

În urmă cu câteva zile, David Hallyday indicase că se retrage din orice acţiune în justiţie. 

Laeticia Hallyday, văduva rockerului, şi sora sa Laura Smet urmează să finalizeze succesiunea. 

La mijlocul lunii iulie, Laeticia Hallyday afirma în revista Paris Match că moştenirea starului, decedat în decembrie 2017, reprezintă "patrimoniu, bani puţini şi multe datorii". 

Avocatul ei a anunţat pe 3 iulie un "acord definitiv" între văduvă şi Laura Smet, prima care a contestat în justiţie testamentul tatălui redactat în Statele Unite. Acest acord, ale cărui date nu au fost dezvăluite, a pus capăt celor doi ani de proceduri în tribunale. 

Johnny Hallyday s-a căsătorit cu Laeticia în 1996. Cuplul a adoptat două fete născute în Vietnam, Jade şi Joy. Potrivit testamentului, în cazul decesului Laeticiei, averea va rămâne celor două fiice adoptive.

Jean-Philippe Smet, cunoscut cu numele Johnny Hallyday, s-a născut pe 15 iunie 1943. La vârsta de 13 ani a urcat pentru prima dată pe scenă. S-a întâmplat la Copenhaga, unde a cântat „La Ballade de Davy Crockett”. În 1957, a asistat la proiecţia filmului „Lovin’ You”, cu idolul său, Elvis Presley. Atunci s-a hotărât să devină cântăreţ de rock’n’roll.

La vârsta de 16 ani şi-a luat numele de Johnny Hallyday. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Johnny chante Hallyday” (1965), „Derrière l’amour” (1976), „Lorada” (1995), „Sang pour sang” (1999), „Le Coeur des hommes” (2007) şi „Ça ne finira jamais” (2008).

În 2014, la vârsta de 71 de ani, artistul, care a fost supranumit „Elvis francez”, a lansat cel de-al 49-lea album de studio, ”Rester vivant”.   

A murit în decembrie 2017, la vârsta de 74 de ani.

De-a lungul carierei sale de şase decenii a vândut peste 100 de milioane de discuri, construindu-şi o moştenire estimată la peste 100 de milioane de euro (112 milioane de dolari). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.