Muzicianul britanic David Gilmour, fost membru al grupului Pink Floyd, se judecă cu Michaël Boumendil, compozitorul unui jingle folosit în gările din Franţa, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gilmour a auzit jingle-ul de 4 note al operatorului SNCF în 2013, când se afla în Aix-en-Provence, şi a fost încântat. „Mă face să vreau să cânt şi să dansez”, a declarat el doi ani mai târziu pentru Le Parisien.

Artistul l-a abordat pe Boumendil pentru a-i cere permisiunea să îl folosească într-un cântec - solicitare pe care compozitorul a considerat-o, iniţial, o farsă. Cei doi au ajuns la un acord şi au fost trecuţi coautori ai single-ului „Rattle That Lock”, lansat de Gilmour în 2015. În plus, SNCF şi-a dat permisiunea.

Un an mai târziu, Boumendil l-a dat în judecată pe Gilmour, acuzându-l că nu a folosit notele jingle-ului aşa cum fusese planificat, ci înregistrarea SNCF difuzată în gările franceze. Boumendil a susţinut că acordul îi permitea lui Gilmour să reinterpreteze notele, nu să includă înregistrarea ca atare. 

El a cerut despăgubiri de 450.000 de euro.

În mai 2018, o curte de justiţie a respins cererea lui Boumendil, pentru că a contestat contractul târziu, şi a hotărât ca el să îi plătească cheltuielile de judecată lui Gilmour.

Acum, Boumendil a făcut apel. Reprezentanţi ai lui Gilmour au refuzat să comenteze.

David Gilmour, născut pe 6 martie 1946, la Cambridge (Marea Britanie), este cântăreţ, compozitor, textier, instrumentist şi producător muzical. Cu o carieră de peste 55 de ani, Gilmour a devenit cunoscut în calitate de chitarist şi solist al trupei de rock progresiv Pink Floyd, căreia i s-a alăturat în 1968. A părăsit grupul în 1995 şi a revenit pentru scurt timp din 2005. Solo, a lansat patru albume de studio şi a susţinut numeroase turnee. În 2016, a cântat la Pompei - după 45 de ani de la concertul Pink Floyd de acolo - şi a fost desemnat cetăţean de onoare al oraşului. Cel mai recent disc lansat este „Live at Pompeii” (2017).

În 2003, David Gilmour a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în rang de Comandor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.