Danny Kirwan, chitarist care a cântat pe cinci albume al trupei britanice Fleetwood Mac în anii 1960, a murit la vârsta de 68 de ani, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mick Fleetwood, care l-a cooptat pe Kirwan în Fleetwood Mac, pe când avea doar 18 ani, a confirmat moartea sa sâmbătă, aducându-i un tribut pe pagina de Facebook a grupului. Cauza morţii nu a fost anunţată. 

"Astăzi este o zi tristă din cauza veştii că Danny Kirwan a murit la Londra. Danny a fost o forţă uriaşă la începutul carierei noastre. Dragostea lui pentru blues l-a adus alături de Fleetwood Mac în 1968, care a fost casa lui muzicală pentru mulţi ani", a scris Fleetwood. 

"Adevărata moştenire a lui, în mintea mea, va trăi prin muzica pe care a scris-o şi cântat-o atât de frumos şi care stă la baza înfiinţării Fleetwood Mac... Mulţumesc, Danny Kirwan. Ne vei lipsi!". 

În 1968, la vârsta de 17 ani, Kirwan - care s-a născut în sudul Londrei şi care a arătat calităţi formidabile în trio-ul Boilerhouse - s-a alăturat grupului original Fleetwood, chitariştilor Peter Green, Jeremy Spencer şi basistului John McVie.

Kirwan s-a alăturat Fleetwood Mac pe următoarele albume lansate în 1968 "Mr. Wonderful" - prima sa apariţie cu trupa a fost single-ul "Albatros" - şi a înregistrat cinci albume, fiind prezent ca solist şi chitarist: "Then Play On" (1969), "Blues Jam at Chess" (1969), "Kiln House" (1970), "Future Games" (1971) şi "Bare Trees" (1972). 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.