Regizorul şi scenaristul Dan Chişu a realizat, în ultimele săptămâni, lungmetrajul „9 poveşti de ură şi dragoste în izolare”, pe care îl va lansa pe 10 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul cuprinde nouă poveşti de viaţă care se intersectează în perioada de izolare. Din distribuţie fac parte Adrian Titieni, Emanuel Pârvu, Andrei Huţuleac, Judith State, Corina Moise, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor şi Raluca Aprodu, Alexandru Bogdan, Codin Maticiuc, Silvana Mihai, Diana Cavallioti, Alex Pavel, Constantin Dogioiu, Ana Radu, Elena Voineag, Cătălina Mihai şi Ana Pandeli.

Filmul va fi disponibil duminică, de la ora 21.00, pe canalul de YouTube al Dakino.

Într-un interviu acordat site-ului urban.ro, Chişu a oferit mai multe detalii despre filmul său.

Dezamăgit că lansarea în cinematografe a „5 minute” a fost amânată din cauza măsurilor luate de autorităţi, Dan Chişu s-a apucat să scrie. A luat legătura cu cei care aveau să devină protagonişti, le-a trimis poveştile şi fiecare s-a filmat.

„Actorii erau proprii lor regizori şi mi-i imaginam după ce vedeam o dublă trimisă prin WhatsApp cum  ziceau «fac cum ştiu eu, cum cred eu că e mai bine; oricum nu e aici şi nu mă poate opri din dublă»”, povesteşte cineastul.

El a subliniat: „Ce am făcut eu nu a fost regie… Pentru poveştile scrise nu am avut decât opinii la dublele pe care le trageau ei. Adrian Silişteanu (director de imagine, n.r.) vorbea cu ei înainte şi le cerea să pună câte o veioză în plus sau cum să-şi aşeze telefoanele ca să se filmeze, pentru că Zoom sau Skipe făcea toata lumea… Au fost cazuri în care actorul nu avea al doilea telefon cu care să se filmeze, el trebuind să vorbeasa la telefon, şi am improvizat”.

Regizorul a mai spus că a primit deja două cereri de participare în festivaluri: „Una este chiar într-un festival serios, nu online. Mi-a scris selecţionerul de la White Nights Talin International Film Festival. Îmi văzuse la Varşovia ultimul film şi la Cluj, «Bucureşti, non stop»”.

În această perioadă, a mai spus Chişu, a realizat „cât de tare ne lipsesc micile privilegii pe care le ignoram înainte”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.