Costumul purtat de actorul Chadwick Boseman în prima parte a francizei Marvel "Black Panther", lansat în 2018, va fi expus la Muzeul naţional de istorie şi cultură afro-americană din Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit instituţiei, costumul va face parte din următoarea expoziţie, "Afrofuturisme: A History of Black Futures", care va fi deschisă la 24 martie 2023.

 

Potrivit muzeului, acest eveniment va avea ca scop evidenţierea culturii afro-americane şi a istoriei acesteia prin diferite forme: artă, muzică, acte de activism, cinema.

"Black Panther este primul super-erou de origine africană care apare în cărţile de benzi desenate americane de masă, iar filmul este prima producţie cinematografică importantă bazată pe un astfel de personaj”, explică muzeul pe site-ul său.

Pe lângă costumul lui Chadwick Boseman, conform descrierii expoziţiei, vizitatorii vor putea vedea şi multe obiecte de la pionierii culturii afro-americane precum maşina de scris a lui Octavia Butler sau uniforma lui Nichelle Nichols (locotenentul Nyoto Uhura) din "Star Trek".

În primul film "Black Panther", lansat în 2018, Chadwick Boseman l-a jucat pe T'Challa, Prinţul Wakanda, unul dintre eroii benzilor desenate Marvel încă din anii '60. Dar moartea neaşteptată a actorului în august 2020 de cancer de colon l-a forţat pe regizorul Ryan Coogler să schimbe distribuţia.

Dacă Letitia Wright a preluat de atunci costumul Black Panther în "Wakanda Forever", lansată pe 9 noiembrie, Chadwick Boseman rămâne în mintea oamenilor ca primul erou negru al Marvel.

"Black Panther" din 2018 a generat venituri 1,34 miliarde de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.