Ministrul Mediului, Costel Alexe, care deţine şi funcţia de preşedinte al PNL Iaşi, a anunţat, joi, că festivalul de muzică Afterhills de la Iaşi, cel mai mare din Moldova, va fi inclus în schema de ajutor financiar pregătită de Guvern pentru evenimentele mari care au dificultăţi din cauza pandemiei Covid-19. Festivalul de la Iaşi, care adună la fiecare ediţie zeci de mii de oameni, urma să aibă loc în această vară, dar a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe, ministrul Mediului şi preşedinte PNL Iaşi, afirmă, într-un comunicat de presă, că a avut joi dimineaţă o convorbire cu vicepremierul Raluca Turcan în urma căreia AFTERHILLS a fost inclus pe lista evenimentelor din industria festivalurilor care vor primi sprijin financiar pentru a continua în viitor. 

”Cel mai mare festival al Iaşului şi al Moldovei, AFTERHILLS, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL. Am discutat cu vicepremierul Raluca Turcan şi, astfel, AFTERHILLS, va fi inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar. Pachetul de sprijin va include toate marile evenimente din ţară, după modelul schemei de sprijin pentru cinematografie. Dacă voi câştiga alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Iaşi sunt sută la sută determinat să susţin festivalul AFTERHILLS din punct de vedere logistic şi legislativ cu tot ce se poate din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Au fost până acum trei ediţii la AFTERHILLS în care organizatorii nu au primit atenţia Consiliului Judeţean”, a spus ministrul Mediului, Costel Alexe.

El a afirmat că peste tot în lume astfel de festivaluri ”încarcă pozitiv comunităţile în care se desfăşoară” şi devin o atracţie pentru localnici.

Vicepremierul Raluca Turcan preciza miercuri seară, într-o postare pe Facebook, că Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru industria festivalurilor, urmând să sprijine evenimente precum Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well.

Festivalul de la Iaşi nu figura pe lista prezentată de vicepremierul Raluca Turcan.
Cea de-a patra ediţie a festivalului Afterhills de la Iaşi a fost amânată pentru 2021, au anunţat organizatorii în 24 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.