Controversata cântăreaţă Nicki Minaj, cunoscută pentru versurile explicite şi costumaţiile sumare folosite, este cap de afiş al unui festival din Arabia Saudită, regat ultraconservator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa rap va cânta pe 18 iulie la Jeddah World Fest, scrie BBC.

Odată cu anunţul prezenţei ei la festival, numeroşi utilizatori de reţele de socializare s-au arătat indignaţi. 

„Imaginaţi-vă cum ar fi să vă treziţi dintr-o comă de trei ani şi primul lucru pe care îl auziţi este că Nicki Minaj deschide un festival din Arabia Saudită. Aş crede că m-am trezit într-un univers paralel”, a fost un mesaj.

Mulţi s-au întrebat dacă organizatorii au căutat-o măcar pe Google înainte de a o antama. Alţii consideră neadecvată prezenţa ei pentru că Mecca se află în apropiere de locul unde se va desfăşura festivalul.

O altă întrebare a avut un vedere autorităţile şi motivul pentru care o primesc pe vedetă în timp ce cer femeilor saudite să poarte abaya (o robă care le acoperă întreg corpul) în public.

„Îşi va mişca fundul şi toate melodiile ei sunt indecente, despre sex şi mişcat din fund. Apoi îmi spuneţi mie să port abaya. Ce dracu'?", a spus o femeie într-un video publicat pe Twitter.

Nicki Minaj a fost criticată şi pentru faptul că susţine drepturile comunităţii gay în schimb cântă într-o ţară în care homosexualitatea este pedepsită cu moartea.

Nicki Minaj nu este primul artist care stârneşte controverse prin faptul că a acceptat invitaţia de a cânta în Arabia Saudită. Mariah Carey a ignorat apelurile făcute de grupuri ce luptă pentru drepturile omului de a-şi anula concertul din această ţară, iar rapperul Nelly a susţinut un concert „doar pentru bărbaţi”.

În ultima jumătate de an, autorităţile saudite s-au exprimat de mai multe ori cu privire la planuri de a diversifica economia ţării, astfel că restricţiile au fost diminuate uşor în ceea ce priveşte sectorul divertisment. Aceasta este o parte din strategia prinţului moştenitor Mohammed bin Salman. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.