Concertul-test susţinut de trupa rock Love of Lesbian în Barcelona, în luna martie, a demonstrat că marile evenimente pot fi sigure, scrie rtve.es.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci mii de oameni au participat pe 27 martie la concertul din Palau Sant Jordi după ce au fost testaţi pentru Covid-19 în aceeaşi zi.

Grupul muzical a primit o aprobare specială din partea autorităţilor sanitare spaniole pentru acest eveniment-test. Concertul a fost sprijinit de autorităţile locale şi de experţi de la Fundaţia Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (FLS), care a derulat, în decembrie 2020, un studiu la un concert-test cu aproximativ 500 de persoane organizat tot în Barcelona. În acest caz, nu a rezultat nicio contaminare.

Organizatorii au spus că show-ul din martie este, până acum, cel mai mare eveniment comercial ţinut în Europa în timpul pandemiei. 

Concertul, fără distanţare fizică, „nu a fost un eveniment de mare transmitere”. Acest lucru demonstrează că marile concerte pot fi sigure dacă sunt luate măsuri adecvate, potrivit rezultatelor studiului care au fost publicate marţi.

Medicii de la FLS şi de la Hospital Universitario Germans Trias i Pujol, Boris Revollo, Josep Maria Llibre şi Bonaventura Clotet, au informat că dintre cei 4.592 de participanţi care şi-au dat acordul pentru analizarea diagnosticului privind Covid-19, şase persoane au fost confirmate, iar patru dintre ele nu au fost contaminate la eveniment. Legat de celelalte două cazuri nu există certitudine.

Potrivit cercetătorilor, incidenţa acumulată între participanţii la spectacol în cele 14 zile după eveniment „nu sugerează niciun impact în transmiterea Covid în timpul concertului”.

Organizatorii au caracterizat iniţiativa drept „un succes” şi au afirmat că „începe să apară lumina la capătul tunelului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.