În plină epidemie de coronavirus, cinematografele în aer liber s-au impus ca distracţia la modă adoptată de sud-coreenii nerăbdători să se relaxeze fără riscuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce numărul de intrări în cinematografele tradiţionale sud-coreene a scăzut în cursul ultimelor săptămâni, un cinema drive-in din apropiere de Seul a avut mare succes. Cinefilii au văzut aici un film, instalaţi în maşina parcată în faţa unui ecran gigant exterior, scrie AFP. 

"Am înregistrat o creştere a vânzărilor de 10-20% iar în weekend biletele au fost epuizate", a spus Park Dong-ju. "Avem mai multe solicitări de informaţii pe internet de când a izbucnit pandemia de coronavirus", a spus proprietarul. 

"Deschis tot anul" se poate citi pe site în prezent, când mare parte dintre cinematografele din lumea întreagă au fost constrânse să închidă temporar.

Coreea de Sud a înregistrat aproape 8.900 de cazuri de Covid-19. 

Choi Jin-young, o angajată în vârstă de 22 de ani care lucrează într-un spital, a explicat că a aşteptat două ore pentru a putea cumpăra bilete. "Am vrut să profit de viaţa culturală cu prietenul meu, însă cum cinematografele constituie un risc şi el se teme să meargă acolo, am venit aici", a povestit ea. Park Ji-seung, 24 de ani, a declarat că evită să iasă din cauza epidemiei de coronavirus dar se simte "în siguranţă" în acest drive-in. 

Premierul Chung Sye-kyun a solicitat ca bisericile, sălile de gimnastică şi locurile de divertisment să fie închise 15 zile. El a invitat populaţia să opteze pentru telemuncă şi să evite ieşirile în exterior. Zeci de evenimente (concerte de muzică K-pop, meciuri) au fost anulate sau amânate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.