Cineastul mexican Alejandro González Iñárritu, de patru ori premiat cu Oscar, va fi recompensat cu trofeul onorific Heart of Sarajevo la festivalul care va avea loc în perioada 16 - 23 august, unde va ţine un masterclass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iñárritu se va afla în capitala Bosniei şi Herţegovinei, la a 25-a ediţie a festivalului, pentru a primi distincţia care recunoaşte „contribuţia excepţională la arta cinematografică”.

Potrivit organizatorilor, regizorul mexican este „unul dintre cei mai lăudaţi cineaşti de astăzi, cunoscut pentru poveştile internaţionale tulburătoare despre condiţia umană”.

„Filmele lui sunt caracterizate de un stil unic şi captivează şi încântă publicul şi criticii din întreaga lume”, a spus directorul festivalului, Mirsad Purivatra.

Iñárritu, născut pe 15 august 1963, în Ciudad de Mexico, a debutat cu „Amores perros” (2000), prezentat la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, şi a devenit primul cineast mexican nominalizat ca regizor şi producător la premiile Academiei americane. 

A fost recompensat cu patru trofee Oscar, pentru „Birdman” (2015) şi „The Revenant” (2015).

Alejandro González Iñárritu a fost anul acesta preşedintele juriului internaţional al Festivalului de Film de la Cannes, devenind primul cineast mexican din istoria evenimentului care a avut acest rol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.