Cimpanzeii de la grădina zoologică din Belfast s-au folosit de o ramură a unui copac pentru a evada, acesta fiind al doilea incident de acest fel care a avut loc anul aceasta la Zoo din Irlanda de Nord.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cimpanzeii au profitat de furtunile recente pentru a evada, moment surprins de vizitatori în imagini, scrie The Guardian.

Luna trecută, un pui de panda roşu, Amber, a fost găsit într-o grădină aflată la mai aproximativ 1 kilometru de Zoo , după ce a scăpat din îngrădire.

Sâmbătă, cimpanzeii au folosit o ramură drept scară pe care au escaladat-o. Unul a trecut zidul, în timp ce alţii îşi aşteptau rândul.

În videoclipul publicat online, un copil se aude spunând: „Nu scăpa, gorilă mică şi rea”.

Un angajat al grădinii zoologice a spus că furtunile au slăbit copacii, astfel că cimpanzeii pot să îi rupă şi să îi folosească drept scară de ieşire. „Sunt primate inteligente şi ştiu că nu trebuie să se afle în afara incintei, aşa că s-au întors singuri”.

Un purtător de cuvânt al consiliul local Belfast, în administraţia căruia se află grădina zoologică, a spus că unul dintre cimpanzei a părăsit incinta pentru scurt timp şi că îngrijitorii erau pe fază.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.