Chitariştii Paul Landers şi Richard Kruspe de la Rammstein s-au sărutat pe scenă în timpul concertului din Moscova în semn de sfidare a legilor anti-LGBTQ

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe Instagram, trupa a publicat marţi imaginea cu textul: „Rusia, te iubim!”.

Legea rusească privind „propaganda gay” a fost aprobată în 2003 de preşedintele Vladimir Putin cu scopul de a preveni expunerea copiilor la homosexualitate, iar orice prezentare ca normală a unei manifestări homosexuale este ilegală.

Sub incidenţa acestei legi, străinii pot fi arestaţi şi reţinuţi până la 15 zile sau amendaţi cu 5.000 de ruble, apoi deportaţi.

În urmă cu o săptămână, în Polonia, liderul trupei, Till Lindemann, a fost dus în mulţime pe o barcă pneumatică fluturând un steag-curcubeu, în semn de solidaritate cu polonezii care au fost ţinta violenţelor în Luna „Pride”, scrie loudersound.com. 

Rammstein se află în prezent în turneu pentru promovarea celui de-al şaptelea album, care poartă numele trupei. Următorul concert este programat pe 2 august, în Sankt Petersburg.

Săptămâna trecută, grupul a anunţat că în 2020 va susţine noi concerte pe stadioane din Europa, în ţări ca Austria, Germania, Elveţia şi Marea Britanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.