Serviciile de propagandă ale Partidului Comunist chinez au decis să cenzureze ceremonia Oscarurilor, potrivit Bloomberg, pentru că Academia Americană de Film a nominalizat anul acesta documentarul de investigaţie "Do Not Split", care prezintă manifestaţiile anti-Beijing de la Hong Kong din 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizarea documentarului "Do not Split", realizat de jurnalistul norvegian Anders Hammer, care a investigat manifestaţiile de la Hong Kong din 2019 contra guvernului de la Beijing, a determinat autorităţile chineze să interzică posturilor naţionale să transmită în direct, pe 25 aprilie, a 93-a ceremonie a premiilor Oscar. 

Această informaţie publicată de Bloomberg, dar a cărei sursă a rămas pentru moment anonimă, precizează că această decizie de a cenzura vine direct d ela conducerea Partidului Comunist chinez. 

Acest documentar care durează în jur de 35 de minute denunţă influenţa guvernului chinez în acest teritoriu care a rămas sub tutela britanică din 1997. 

Anders Hammers a dat cuvântul manifestanţilor şi universităţilor ostile politicii de expansiune condusă de Beijing. 

Cu "Do Not Split", regizorul scandinav revine asupra unui eveniment politic pe care nu ezită să-l considere "cel mai important al anului 2019". 

Anders Hammer a câştigat deja premii internaţionale şi naţionale pentru această anchetă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.