„The Dead Don’t Die”, cel mai recent film al lui Jim Jarmusch, şi producţiile câştigătoare la cea de-a 16-a ediţie a festivalului Anonimul vor fi prezentate în retrospectiva care va avea loc săptămâna aceasta la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte dintre filmele proiectate la Anonimul 2019, care a avut loc în luna august la Sfântu Gheorghe, vor fi proiectate în perioada 12 - 14 septembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Vor fi prezentate integral competiţia de scurtmetraj internaţional şi competiţia de scurtmetraj românesc, alături de patru dintre cele şase filme care au făcut parte din competiţia de lungmetraj.

„Donbass”, regizat de ucraineanul Sergei Loznitsa, care a fost invitatul special al ediţiei de anul acesta a festivalului, va deschide Retrospectiva Anonimul joi, la ora 18.00. Pentru acest film, Loznitsa a primit premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard, Cannes 2018.

„The Dead Don’t Die”, cel de-al 13-lea lungmetraj al regizorului american Jim Jarmusch, este o comedie cu zombies în care joacă Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton, Chloe Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Rosie Perez, Selena Gomez, RZA, Tom Waits şi Iggy Pop. Filmul a fost prezentat în competiţia oficială de la Cannes 2019, în premieră la Anonimul, iar în cadrul retrospectivei va putea fi vizionat joi, de la 20.30.

Patru dintre cele şase filme din competiţia de lungmetraj se regăsesc în program: „Transnistra” (regia Anna Eborn) - o poveste intimă despre dragoste şi prietenie într-o lume complexă şi contradictorie, care urmăreşte un grup de tineri în trecerea de la o vară toridă şi lipsită de griji la o iarnă dură în statul auto-proclamat Transnistria; „Tehran: City of Love” (regia Ali Jaberansari), o tragicomedie care a câştigat Young Jury Prize la Sofia IFF şi care împleteşte trei poveşti ale unor oameni diferiţi, locuitori ai unui oraş care îi respinge; „Working Woman” (regia Michal Aviad), povestea unei femei prinse între grija pentru propria familie şi avansurile şefului; „The Best of Dorien B.” (regia Anke Blondé) - recompensat cu Trofeul Anonimul 2019 -, ce are în centru o tânără cu o viaţă aparent reuşită, care se prăbuşeşte odată cu o serie de evenimente pe care nu le poate controla.

„Transnistra”
„Transnistra”

Filmele din competiţiile de scurtmetraje internaţionale şi româneşti pot fi vizionate sâmbătă, la fel ca filmele câştigătoare ale celei de-a 16-a ediţii a Anonimul: Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin - producţia spaniolă „Cerdita” (regia Carlota Pereda, Spania); Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc - „Trofeul tinereţii” (regia Răzvan Oprescu); Premiul „Ovidiu Bose Paştină” - „La Bete” (regia Filippo Meneghetti, Franţa); Trofeul Anonimul - „The Best of Dorien B.” (regia Anke Blondé, Belgia).

Biletele pentru proiecţii pot fi achiziţionate de pe Eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.