Cel mai nou film al lui Clint Eastwood, „Richard Jewell”, şi o adaptare a romanului „Emma” al lui Jane Austen se numără între lungmetrajele care au vineri premiera în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cazul lui Richard Jewell” îi are în distribuţie pe Olivia Wilde, Sam Rockwell, Paul Walter Hauser, Jon Hamm şi Kathy Bates.

Filmul, care i-a adus lui Bates o nominalizare la Oscar 2020, este bazat pe povestea adevărată a lui Richard Jewell, paznic a cărui viaţă a fost dată peste cap după ce presa l-a numit posibil suspect în atacul cu bombă de la Jocurile Olimpice din Atlanta din 1996.

Jewell a anunţat existenţa unui rucsac cu bombă şi a ajutat la degajarea zonei, doar pentru a se găsi apoi în postura de a fi suspectat că a avut de-a face cu atentatul. El a fost achitat de calitatea de suspect după trei luni şi a murit în 2007 din cauza unui atac de cord, la vârsta de 44 de ani.

Paul Walter Hauser a fost ales pentru rolul principal. Sam Rockwell îl interpretează pe avocatul care l-a apărat, iar Kathy Bates, pe mama sa. Olivia Wilde este Kathy Scruggs, o jurnalistă care a documentat acest caz, în timp ce Jon Hamm, un agent FBI. 

Noua adaptare „Emma.” este regizată de Autumn de Wilde şi îi are în distribuţie pe Anya Taylor-Joy, Tanya Reynolds, Josh O'Connor, Johnny Flynn şi Bill Nighy.

Scenariul scris de Eleanor Catton urmăreşte romanul lui Austen din 1815. În centru se află Emma, o femeie dintr-o familie engleză cu stare. Binevoitoare, ea se amestecă în problemele sentimentale ale prietenilor ei.

O altă adaptare are premiera weekendul acesta în cinema. Este vorba despre „Insula fanteziilor/ Fantasy Island”, o versiune horror a serialului din anii 1970, despre o staţiune de pe o insulă magică. Filmul este regizat de Jeff Wadlow şi din distribuţie fac parte Maggie Q şi Lucy Hale.

La Happy Cinema, vineri, sâmbătă şi duminică poate fi vizionat documentarul „Degas: Passion for Perfection”, regizat de David Bickerstaff.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.