Cauţiunea lui Harvey Weinstein a fost stabilită, miercuri, la 5 milioane de dolari, după ce el a încălcat de mai multe ori sistemul de monitorizare, iar fostul producător de la Hollywood se află aproape de încheierea unui acord de 25 de milioane de dolari cu mai multe femei care l-au acuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Weinstein s-a prezentat miercuri în sala de judecată, deplasându-se cu ajutorul unui cadru, scrie Variety.

Judecătorul James Burke a aprobat cererea procurorilor de a creşte suma stabilită iniţial la 1 milion de dolari.

Apărarea a susţinut că întreruperile înregistrate de sistem au la bază probleme tehnice. De cealaltă parte, acuzarea a afirmat că Weinstein a stricat deliberat dispozitivul pentru a putea evada din detenţie. Joan Illuzzi a spus că au fost înregistrate 57 de încălcări în mai puţin de două luni.

Potrivit avocatului Arthur Aidala, Weinstein este programat joi pentru o operaţie la spate. El a subliniat că nu va fi nevoie să fie amânat procesul penal care trebuie să înceapă pe 6 ianuarie.

„Nimeni nu aşteaptă 6 ianuarie mai mult ca el. Vrea ca numele său să fie rabilitat pentru ca lumea să ştie”, a declarat Aidala.

Harvey Weinstein este acuzat de viol şi abuz sexual - incidente care ar fi avut loc în New York, în 2006 şi 2013. El a pledat „nevinovat” şi susţine în continuare că orice act sexual a fost consimţit. Dacă va fi găsit vinovat, riscă închisoare pe viaţă.

Pe de altă parte, Weinstein se află aproape de încheierea unui acord în valoare de 25 de milioane de dolari, care ar putea rezolva o bună parte din procesul civil, inclusiv cazul în care este acuzat împreună cu directorii companiei sale de comportament sexual neadecvat.

Termenii generali ai acordului au fost stabiliţi în urmă cu câteva luni. Potrivit acestuia, companiile de asigurări cu care Weinstein Co. are contract vor plăti victimelor care au făcut cele mai grave acuzaţii câte 500.000 de dolari.

Acordul, care are aprobarea procurorului New York, trebuie să fie aprobat de judecătorul care se ocupă de falimentul Weinstein Co.

Avocatul uneia dintre reclamante, Kadian Noble, a spus că plata este „în mare măsură simbolică”. „Simte că a câştigat doar pentru că a vorbit despre asta şi că a deschis un proces. Pentru ea, chiar este remarcabil că a putut face ceva legat de asta şi că l-a demascat pe Harvey Weinstein”.

Acordul va rezolva procesul colectiv deschis în decembrie 2017, în care 10 persoane au susţinut că Weinstein le-a abuzat sexual. Potrivit acordului, 18,5 milioane de dolari vor fi distribuiţi acestora şi avocaţilor lor. Alte 6,2 milioane vor merge către 18 reclamanţi care au intentat proces în afara acţiunii legale comune.

Cel puţin 4 femei nu sunt incluse în acest acord şi 3 dintre ele este posibil să se împotrivească înţelegerii. Între ele se află actriţele Ashley Judd, care i-a dat în judecată pe Weinstein şi avocaţii lui pentru hărţuire şi represalii, şi Rose McGowan.

În total, suma care va fi plătită în acest acord - acuzatorilor, avocaţilor şi creditorilor - este de aproximativ 46 de milioane de dolari.

Din octombrie 2017, Weinstein a fost acuzat de hărţuire sexuală, abuz şi viol de peste 80 de femei. A fost concediat din compania pe care a cofondat-o, şi i-au fost intentate mai multe procese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.