Filmele care au fost premiate cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016, ”I, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach, şi cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, ”Fuocoammare” - care este nominalizat şi la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar -, regizat de Gianfranco Rosi, precum şi alte lungmetraje nominalizate la Oscarurile 2017, precum ”Hidden Figures”, ”20th Century Women” şi ”Captain Fantastic”, şi un maraton ”Trainspotting” se numără printre proiecţiile speciale care vor avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film DaKINO, în perioada 1-5 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul Internaţional de Film DaKINO va avea loc Cinema PRO, Cinema Muzeul Ţăranului - Studioul Horia Bernea şi ARCUB.

Între filme nominalizate la Premiile Oscar care vor fi proiectate se numără ”20th Century Women, în regia lui Mike Mills, cu Annette Bening, Elle Fanning şi Greta Gerwig în distribuţie. Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar 2017 la categoria ”cel mai bun scenariu original” şi la Globurile de Aur 2017 la categoriile ”cea mai bună actriţă” (Annette Bening), şi ”cel mai bun film - musical / comedie”.

Un alt film care va fi proiectat în cadrul festivalului este ”Captain Fantastic”, în regia lui Matt Ross, cu Viggo Mortensen, George MacKay şi Samantha Isler în distribuţie. Pelicula a fost nominalizată la premiile Oscar, Globurile de Aur şi premiile BAFTA 2017 la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” - Viggo Mortensen. Lungmetrajul a câştigat premiul pentru regie din cadrul secţiunii Un certain regard la Festivalul de Film de la Cannes 2016.

În cadrul festivalului DaKino 2017 va fi proiectat şi ”Hidden Figures”, în regia lui Theodore Melfi, cu Octavia Spencer, Taraji P. Henson, Kirsten Dunst şi Kevin Costner în distribuţie. Lungmetrajul a fost nominalizat la premiile Oscar 2017 la categoriile ”cel mai bun film”, ”cea mai bună actriţă în rol secundar” (Octavia Spencer) şi ”cel mai bun scenariu adaptat”.

Din lista proiecţiilor va face parte şi ”Manchester by the sea”, filmul care deschide ediţia din acest an, la rândul său cu şase nominalizări la premiile Oscar pentru ”cel mai bun film”, ”cel mai bun regizor”, ”cel mai bun scenariu original”, ”cel mai bun actor în rol principal”, ”cel mai bun actor într-un rol secundar” şi ”cea mai bună actriţă într-un rol secundar”.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee, ”Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, proiectat pe 4 martie, de la ora 21.00 la ARCUB.

Maratonul ”Trainspotting” va da posibilitatea cinefililor să vizioneze în proiecţie consecutivă atât ”Trainspotting” (1996), cât şi ”T2 Trainspotting” (2017), pe 4 martie, de la ora 16.00, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Festivalul va include şi filmul ”Certain Women”, prezentat în proiecţie unică în România, care le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams şi Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 şi a fost prezentat apoi într-un număr impresionant de festivaluri din întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câştigătorul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016, ”I, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach, cât şi câştigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016, documentarul nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, ”Fuocoammare”, în regia lui Gianfranco Rosi.

Biletele pot fi achiziţionate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul Eventbook.

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Primăriei Municipiului Bucureşti prin ARCUB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.