Casa în care a copilărit muzicianul Kurt Cobain, situată în oraşul Aberdeen din Statele Unite, a fost înscrisă în lista oficială a siturilor şi proprietăţilor de importanţă istorică de către statul Washington, potrivit site-ului Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul formaţiei Nirvana a locuit în această casă, construită în 1923, între 1968 şi 1984 (de la vârsta de un an până la 17 ani. 

„Scopul nostru este de a transforma casa într-un proiect tribut adus vieţii de început şi carierei lui Kurt, cu detalii demne de un muzeu”, a spus Lee Bacon, co-proprietar actual. 

Bacon şi soţia sa Danielle au cumpărat casa de la familia lui Cobain în 2018 pentru 225.000 de dolari. 

Interiorul include masa de sufragerie originală a familiei Cobain, precum şi salteaua din dormitorul muzicianului dar şi camera pentru copii mici folosită de Kurt şi sora Kim. Potrivit lui Bacon, în bucătărie au fost păstrate „dulapurile din placaj din perioada anilor '70 cu blaturi Formica de culoare galben-canar”.

Proprietarul restaurează casa cu scopul de a organiza expoziţii temporare - regulamentul cartierului nu permite transformarea sa în muzeu. Lucrările fiind „terminate în proporţie de 90%”, el speră să poată organiza vizite private din primăvară. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.