Ediţia de anul viitor a Carnavalului de la Rio de Janeiro, care ar fi trebuit să aibă loc în luna februarie, a fost amânată pentru o perioadă nedeterminată, au anunţat organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şcolile de samba implicate în paradă au avertizat de mai mult timp că ar putea fi dificilă organizarea ediţiei 2021 înainte ca un vaccin impotriva Covid-19 să fie omologat şi disponibil.

Brazilia este a treia cea mai afectată ţară din lume de pandemie, cu peste 4,6 milioane de contaminări şi mai mult de 139.000 de decese.

Jorge Castanheira, preşedintele ligii de samba Liesa, a spus că şcolile nu ar avea timp să se pregătească pentru evenimentul din februarie.

„Căutăm o soluţie alternativă, ceva ce vom putea face când va fi sigur să contribuim la oraş. Dar nu suntem suficient de siguri să stabilim o dată”, a spus el, citează BBC.

Anunţul face referire la carnavalul Liesa, dar nu şi la petrecerile de stradă care au loc în acelaşi timp. Nu este încă cert dacă acestea vor avea loc.

Carnavalul de la Rio atrage anual milioane de turişti. Turismul reprezintă în Brazilia 8% din PIB.

Carnavalul din São Paulo a fost deja amânat cu opt luni, pentru octombrie 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.