Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan se află internată la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, a confirmat pentru News.ro directorul medical al unităţii, Şerban Bălănescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionela Prodan a mai fost, la finalul lunii ianuarie, internată la Spitalul Elias, în urma unor simptome cardiace şi neurologice, după cum a transmis la acea vreme un purtător de cuvânt. Atunci i-au fost făcute mai multe investigaţii şi a urmat un tratament sub supraveghere.

Acum, la cererea familiei, reprezentanţii unităţii medicale nu au putut oferi detalii privind starea de sănătate a Ionelei Prodan. 

„Este internată la noi, însă, la rugămintea expresă a fiicei Anamaria, nu putem da detalii referitor la starea de sănătate a ei. Familia ne-a rugat în mod special”, a spus Bălănescu.

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova. S-a remarcat în 1970, la Festivalul „Maria Tănase” din Craiova, unde a primit marele premiu. În anii 1990 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc, al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“. În perioada 2001 - 2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională”, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.