Cea de-a 15-a ediţie a Bucharest Pride 2019 va începe vineri la Bucureşti şi, până pe 24 iunie, vor avea loc 40 de evenimente dedicate comunităţii LGBTQIA şi susţinătorii ei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia de anul acesta este inclusă în Sezonul Franţa-România, organizat de Ministerele Afacerilor Externe din cele două ţări.

Bucharest Pride 2019, festival organizat de Asociaţia ACCEPT, va culmina cu Marşul Bucharest Pride care, pentru al doilea an consecutiv, va avea loc pe Calea Victoriei. Sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 17:00, participanţii se vor aduna în Piaţa Victoriei pentru a porni în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Piaţa Universităţii. Marşul se va încheia cu discursuri şi muzică în Piaţa Universităţii.

Sunt programate să aibă loc 40 de evenimente - spectacole de teatru, petreceri, proiecţii de filme cu tematică LGBTQIA+ şi multe evenimente care îşi propun să prezinte viaţa şi interesele culturale ale comunităţii din România.

În premieră, la ediţie aniversară, Bucharest Pride include evenimente din cadrul Sezonului Franţa-România: DJ şi trupe franceze, filme franceze cu tematică LGBTQIA+.

Cinci platforme cu DJ vor fi elemente centrale la marşul de anul acesta - Eugen Rădescu, DJ Reno, Lili Putana şi DJ Little - cu trei mai multe faţă de evenimentul de anul trecut.

„Bucharest Pride 2019 este manifestul pentru vizibilitate şi solidaritate al comunităţii LGBTQIA+. În momentul de faţă românii nu îşi dau seama că au măcar o persoană LGBTQIA+  în viaţa lor. Facem parte din familii, avem colegi de serviciu, suntem beneficiari ai serviciilor de sănătate şi educaţie din România”, a declarat Patrick Brăila, copreşedinte al Asociaţiei Accept.

Directorul executiv al asociaţiei, Teodora Roseti, a transmis: „Bucharest Pride rămâne pentru noi, ca organizatori ai evenimentului, un marş pentru egalitate: cuplurile din comunitate sunt în continuare lipsite de protecţie juridică, în ciuda faptului că anul trecut Curtea Constituţională a României a confirmat dreptul lor la viaţă privată şi de familie. Legiuitorii afirmă, în mod fals, prin vocea Parlamentului sau a Guvernului, că nu există o nevoie socială pentru reglementarea parteneriatului civil. Aşteptăm în stradă miile de familii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară, ca să cerem împreună drepturi egale”.

Marşul Bucharest Pride este dedicat anul acesta atât comunităţii LGBTQIA+, cât şi aliaţilor care au susţinut lupta împotriva referendumulului pentru redefinirea familiei în Constituţie din 7-8 octombrie 2018.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.