Regizorul american Bryan Singer, care a fost concediat recent din proiectul cinematografic „Bohemian Rhapsody”, dedicat trupei Queen, a fost dat în judecată pentru că ar fi violat un tânăr în 2003, când acesta avea vârsta de 17 ani. Cineastul respinge acuzaţiile, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit documentelor obţinute de Deadline, Cesar Sanchez-Guzman susţine că a fost violat de Bryan Singer în 2003, când regizorul i-a prezentat un iaht. 

Sanchez-Guzman cere plata unor daune care includ „suferinţă emoţională şi fizică”, precum şi „scăderea capacităţii de a se bucura de viaţă”. El cere şi acoperirea unor costuri medicale şi de judecată.

Un reprezentant al lui Singer a transmis că regizorul „respinge în mod categoric aceste acuzaţii”.

„Se pare că Cesar Sanchez-Guzman susţine că din 2003 şi până acum nu şi-a amintit presupusul incident. Bryan respinge în mod categoric aceste acuzaţii şi se va apăra în instanţă”, a spus reprezentantul lui Singer, precizând că după ce instanţa se va pronunţa în favoarea regizorului, acesta va intenta un proces pentru că a fost dat în judecată cu maliţiozitate. 

Twentieth Century Fox a anunţat în această săptămână că Bryan Singer nu mai este regizorul filmului  „Bohemian Rhapsody”, dedicat formaţiei Queen, în timp ce o sursă a declarat pentru BBC că principalul motiv pentru concedierea cineastului a fost „comportamentul său inconstant pe platourile de filmare”. Singer a fost înlocuit cu regizorul Dexter Fletcher, iar producţia peliculei va fi reluată săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, Bryan Singer - care a regizat „The Usual Suspects”, patru filme din franciza „X-Men” şi „Superman Returns” - a spus că a fost concediat în timp ce era bolnav, studioul refuzând să îl susţină în această perioadă.

Într-o declaraţie trimisă BBC prin intermediul avocatului său, Singer a spus că este dezamăgit pentru că nu poate finaliza filmul, pe care l-a descris drept „un proiect care îl pasionează”.

„Cu mai puţin de trei săptămâni de filmare rămase, am cerut Fox puţin timp liber pentru a mă putea întoarce în SUA cu scopul de a rezolva probleme de sănătate urgente ale unuia dintre părinţii mei”, a transmis Singer.

„Aceasta a fost o experienţă foarte dificilă, care a dus la deteriorarea propriei mele sănătăţi. Din păcate, studioul a refuzat să mă susţină şi a încetat colaborarea cu mine. Aceasta nu a fost decizia mea”, a mai spus regizorul.

Brian May şi Roger Taylor sunt producători muzicali executivi ai filmului care se axează pe viaţa solistului Freddie Mercury.

Filmările pentru „Bohemian Rhapsody” începuseră în Marea Britanie. Este aşteptat ca filmul să fie lansat în decembrie 2018.

Fimul biografic are la bază un scenariu scris de Anthony McCarten şi îi are în ditribuţie pe actorii Rami Malek, care îl interpretează pe Freddie Mercury, şi pe Ben Hardy, Joe Mazzello şi Gwilym Lee.

Formaţia Queen a fost înfiinţată în 1970, la Londra. Trupa a cunoscut succesul în formula Freddie Mercury (voce, pian, chitară), Brian May (chitară, voce), John Deacon (bas) şi Roger Taylor (tobe, voce). După moartea lui Freddie Mercury, pe 24 noiembrie 1991, la vârsta de 45 de ani, din cauza SIDA, basistul John Deacon a decis să se retragă din muzică, iar Brian May şi Roger Taylor au continuat să cânte solo, dar şi sub numele Queen, cu diferiţi solişti. În perioada 2004 - 2009, vocalistul formaţiei a fost Paul Rodgers. Din 2011, formaţia britanică a început o colaborare cu solistul american Adam Lambert.

Cu 15 albume de studio, trupa Queen a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, în 2001, şi primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2002. Doi ani mai târziu, Queen a fost inclusă în UK Hall of Fame. Albumele formaţiei au fost vândute în aproximativ 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.