Brian Wilson, co-fondatorul trupei The Beach Boys, suferă de demenţă, în timp ce familia sa se pregăteşte să numească noi tutori pentru a-l ajuta în urma decesului soţiei sale, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În urma decesului iubitei soţii a lui Brian, Melinda, după o analiză atentă şi consultări între Brian, cei şapte copii ai săi, menajera Gloria Ramos şi medicii lui Brian (şi în concordanţă cu procesele de familie puse în aplicare de Brian şi Melinda), confirmăm că reprezentanţii familiei Wilson, LeeAnn Hard şi Jean Sievers, vor fi co-tutori ai lui Brian”, se arată într-o declaraţie pe site-ul artistului. 

Potrivit documentelor judiciare pentru depunerea cererii de tutelă, obţinute de site-ul american the Blast, Wilson „nu are capacitatea de a-şi da consimţământul în cunoştinţă de cauză pentru administrarea de medicamente adecvate pentru îngrijirea şi tratamentul tulburărilor neurocognitive majore (inclusiv demenţa)”.

El este descris ca fiind o persoană „incapabilă să îşi asigure în mod corespunzător nevoile personale de sănătate fizică, hrană, îmbrăcăminte sau adăpost”. Un medic a scris în documente că Wilson nu ar putea participa la o audiere în instanţă cu privire la tutelă, deoarece "face adesea declaraţii spontane irelevante sau incoerente, are o capacitate de atenţie foarte scurtă şi, deşi este neintenţionat perturbator, este adesea incapabil să menţină o stare de fapt adecvată situaţiei".

O audiere este programată pentru data de 26 aprilie pentru a stabili noul aranjament de tutelă.

Wilson a fost îngrijit anterior de soţia sa, Melinda, care a murit la 30 ianuarie, la vârsta de 77 de ani. "Melinda a fost mai mult decât soţia mea", a scris Wilson după moartea acesteia. „A fost salvatoarea mea. Ea mi-a oferit siguranţa emoţională de care aveam nevoie pentru a avea o carieră. Ea m-a încurajat să fac muzica care era cea mai apropiată de inima mea. Ea a fost ancora mea”.

S-au căsătorit în 1995 şi au adoptat împreună cinci copii, dintre care unii locuiesc încă acasă şi, în conformitate cu termenii propunerii, vor rămâne acolo, fiind îngrijiţi de Ramos şi de alte persoane.

Familia a descris tutela propusă ca permiţându-i lui Wilson „să se bucure de toată familia şi prietenii săi şi să continue să lucreze la proiectele actuale, precum şi să participe la orice activităţi pe care le alege”.

Wilson a avut o serie de crize de nervi la mijlocul şi la sfârşitul anilor 1960. Consumul intensiv de droguri, inclusiv de halucinogene, i-a exacerbat starea mentală şi a fost diagnosticat ulterior cu tulburare schizoafectivă şi depresie maniacă uşoară.

„Cows in the Pasture”, un album de muzică country pe jumătate terminat, pe care Wilson l-a realizat în 1970 cu Fred Vail, fostul manager al Beach Boys, la voce, este în curs de finalizare şi pregătit pentru lansare în 2025.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.