Rockerul britanic Brian May este nevoit să-şi anuleze cele 11 concerte programate în luna decembrie, în cadrul Christmas Candlelight Tour din cauza unor probleme de sănătate, a anunţat contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starul, în vârstă de 69 de ani, a scris vineri pe site-ul său că această decizie l-a tulburat, dar în final a trebuit să accepte că e inevitabilă. 

"Am reuşit să duc la capăt concertele "Queen and Adam Lambert" din Asia, dar mă lupt în continuare cu o boală persistentă care îmi ia energia şi puterea", a postat Brian May.

În concertele de Crăciun, celebrul chitarist de la Queen ar fi trebuit să împartă scena cu actriţa şi cântăreaţa Kerry Ellis de la teatrul West End.

Chitaristul spune că, dacă ar continua, s-ar prăbuşi pe scenă, astfel că nu mai are încredere că poate cânta aşa cum şi-a obişnuit publicul, fiind sfătuit cu insistenţă de medici "să se odihnească şi să se facă bine".

"Sunt convins că e mai bine să anulăm concertele de pe acum, să returnăm banii pe bilete fanilor şi să le permitem membrilor echipei noastre să-şi revizuiască planurile pentru decembrie", a încheiat el.

Şi actriţa Kerry Ellis l-a susţinut în luarea acestei decizii, subliniind că "sănătatea lui trebuie să fie pe primul loc".

"Abia aşteptam să merg în turneu din nou în Marea Britanie cu Brian. Ştiu că mulţi dintre voi aţi cumpărat bilete şi îmi pare rău că vă dezamăgim. Dar vom reveni la anul, cu siguranţă, cu noutăţi pentru voi", le-a transmis ea fanilor.

Brian May nu a precizat de ce suferă, dar această veste vine la trei ani de când a fost suspect de cancer la prostată. În 2014, medicii au anunţat că suspiciunea nu s-a confirmat.

Chitaristul Brian May a cântat alături de Kelly Ellis la Bucureşti, în luna martie, la Sala Palatului. El a mai susţinut un concert la Bucureşti, pe 21 iunie, în Piaţa Constituţiei, alături de formaţia Queen şi de solistul Adam Lambert.

Brian May, cofondator al trupei Queen, compozitor şi producător, născut pe 19 iulie 1947, este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti ai lumii, fiind inclus pe poziţia a şaptea în clasamentul realizat de Planet Rock, pe locul 26 în lista publicaţiei Rolling Stone şi pe locul al doilea, în urma voturilor acordate de cititorii Guitar World, în 2012.

De-a lungul carierei, începută în 1965, a colaborat cu artişti precum Black Sabbath, Genesis, Foo Fighters şi Lady Gaga. Colaborarea cu interpreta şi actriţa Kerry Ellis, una dintre senzaţiile de pe Broadway şi West End-ul londonez, a început în 2004.

Brian May a produs albumul de debut al artistei, intitulat ”Anthems”, care a fost promovat de un prim turneu susţinut împreună în 2011. Acesta a fost urmat de ”Born Free Tour” - o serie de show-uri acustice la finalul cărora, în 2013, cei doi muzicieni au lansat şi un album live, sub numele ”Acoustic by Candlelight”. Interpreta în vârstă de 36 de ani a lansat, în 2014, şi albumul solo omonim, care cuprinde piese de pe coloanele sonore ale mai multor musicaluri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.