Peste 160 de voluntari au confecţionat, în peste 2000 de ore de muncă, unsprezece brazi din materiale reciclabile donate de oameni sau găsite, care au fost montaţi în Piaţa Libertăţii din Timişoara, iar duminică seara au fost luminaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mână de la mână, facem altfel de brazi de Crăciun” a fost ideea de la care a pornit unul dintre cele mai îndrăzneţe proiecte realizate de voluntarii de la EcoStuff şi PosibiliTREE, din Timişoara.

Ecologiştii au ”plantat” anul acesta unsprezece brazi realizaţi din materiale reciclabile, donate de timişoreni sau găsite de voluntari.

164 de voluntari au lucrat timp de peste 2.000 de ore pentru realizarea brazilor, iar munca lor a început încă din luna septembrie. Au făcut un apel pe reţelele de socializare pentru a strânge materiale reciclabile: pungi şi pahare de plastic, doze de aluminiu, anvelope.

Bradul vedetă, cel mai înalt, de 15 metri, este făcut din mii de doze de aluminiu. Ceilalţi, mai mici, sunt confecţionaţi din pungi şi pahare din plastic, din cauciucuri, roti de bicicleta ori CD-uri.

"#possibiliTREE este o instalaţie de artă urbană, realizată din pomi de iarnă confecţionaţi din materiale reciclabile, care reprezintă o alternativă sustenabilă a Pomului de Crăciun din centrul oraşului. Considerăm că există numeroase posibilităţi de a avea un pom de Crăciun al oraşului, fără să fie nevoie să tăiem unul din pădure. Propunem pomi de iarnă sustenabili, realizaţi cu sprijinul comunităţii, din materiale recuperate, care pot fi refolosiţi/relocaţi ori de câte ori este nevoie”, transmit reprezentanţii EcoStuff România.

Toţi eco-brazii care duminică seară au fost luminaţi vor fi expuşi până în 6 ianuarie 2018 în Piaţa Libertăţii din Timişoara.

Prin proiectul lor, organizatorii vor să ofere inspiraţie timişorenilor pentru ca aceştia să nu mai cumpere brazi tăiaţi din pădure, de Crăciun, ci unii crescuţi în pepiniere sau, de ce nu, să îşi creeze unul propriu, din materiale reciclabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.