"Godzilla x Kong: The New Empire" a ajuns pe primul loc în box office-ul nord-american, încasând la debut 80 de milioane de dolari, mai mult decât se aştepta, în 3.861 de cinematografe nord-americane, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul weekendului, se estima că filmul cu monştri va câştiga între 50 şi 55 de milioane de dolari pentru început. Dar "Godzilla x Kong", în care cele două bestii din alte lumi fac echipă pentru a salva planeta, a depăşit aceste previziuni după ce a beneficiat de mai mulţi factori, inclusiv de formatele mari premium (care au reprezentat 48% din vânzările de bilete) şi de entuziasmul publicului (a obţinut o notă "A-" la CinemaScore"). Criticii au fost mai puţin impresionaţi de "The New Empire", cu Rebecca Hall, Brian Tyree Henry şi Dan Stevens şi regizat de Adam Wingard ("Godzilla vs. Kong"). 

Este al doilea cel mai mare debut pentru MonsterVerse al Warner Bros. şi Legendary, după "Godzilla" din 2014 (93 de milioane de dolari), dar înaintea lui "Kong: Skull Island" din 2017 (61 de milioane de dolari), "Godzilla: King of the Monsters" din 2019 (47,7 milioane de dolari) şi "Godzilla vs. Kong" din 2021 (31 de milioane de dolari în timp ce a fost difuzat pe HBO Max). "Godzilla x Kong" a înregistrat, de asemenea, al doilea cel mai mare weekend de deschidere pe plan intern al anului, abia depăşind un alt blockbuster al Warner Bros. şi Legendary, "Dune: Partea a doua: (82,5 milioane de dolari).

Filmele "Godzilla" şi "Kong" au tendinţa de a geenra venituri mari în box office-ul internaţional, iar "The New Empire" nu este diferit. Acesta a depăşit cu mult aşteptările cu 114 milioane de dolari din 64 de teritorii de peste mări şi ţări, ajungând la un total global de 194 de milioane de dolari. După trei zile de la lansare, este deja al treilea film cu cele mai mari încasări ale anului, după "Dune: Partea a doua" (626 de milioane de dolari după cinci săptămâni de la lansare) şi "Kung Fu Panda 4" (347 de milioane de dolari după patru săptămâni de la lansare).

"The New Empire" are un buget de producţie de 135 de milioane de dolari. 

După două săptămâni de la lansare, "Ghostbusters" a generat 73,4 milioane de dolari în box office-ul intern şi 108,5 milioane de dolari la nivel global. A costat 100 de milioane de dolari, fără a include cheltuielile mari de marketing. Având în vedere că cinematografele pot păstra jumătate din vânzările de bilete, "Frozen Empire" are nevoie de o rezistenţă serioasă în box office pentru a justifica revenirea studioului la filmul cu distrugătorii de fantome.

"Kung Fu Panda 4", de la Universal şi DreamWorks Animation, a rămas pe locul al treilea, cu 10 milioane de dolari din 3.582 de săli de cinema. Până în prezent, filmul de animaţie de familie a avut încasări de 151 de milioane de dolari în America de Nord şi de peste 347 de milioane de dolari la nivel global. Având în vedere bugetul de producţie de 85 de milioane de dolari, "Kung Fu Panda 4" este bine poziţionat în perioada în care rulează în cinematografe.

"Dune: Part Two" a coborât pe locul patru în cel de-al cincilea weekend pe marile ecrane. Epopeea ştiinţifico-fantastică a strâns 9,85 milioane de dolari în weekend şi 251 de milioane de dolari pe plan intern până în prezent. În prezent, este filmul cu cele mai mari încasări ale anului, cu 626 de milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul de groază "Immaculate", de Sydney Sweeney, a completat topul cinci, cu 3,2 milioane de dolari din 2.362 de locaţii, în scădere cu 41% faţă de weekendul precedent. Neon susţine filmul, care a obţinut 11,1 milioane de dolari după două săptămâni în cinematografe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.