Sute de vaci şi tauri au invadat sâmbătă un oraş din nordul Indiei pentru a participa la un concurs de frumuseţe destinat bovinelor, care şi-a propus să găsească cea mai frumoasă încornorată a ţării şi să promoveze animalele crescute de localnici şi starea de sănătate a acestora, transmite AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul a evaluat animalele după mărime, dar şi aspect, lungimea coarnelor şi volumul de lapte produs.

18 bovine norocoase au fost declarate câştigătoare în diferite categorii. Juriul a desemnat cea mai arătoasă vacă, dar şi cea mai sănătoasă din peste 630 de animale înscrise în concursul de frumuseţe din Rohtak, statul Haryana.

De asemenea, animalele au fost notate pentru personalitate, acestea etalându-şi talentul în faţa spectatorilor. Unele bovine şi-au arătat cel mai elegant mers, în vreme ce altele s-au aruncat la pământ, fiind sătule de concurs.

Câştigătoarele, care au fost alese din trei rase diferite, au primit diferite premii.

”Mi-am adus cea mai bună vacă la acest concurs şi ea a luat premiul cel mare. Mi-am dorit ca vaca mea să câştige şi ea m-a făcut mândru”,a  spus Randhir Singh, un fermier din satul Swarka, în timp ce se îndrepta spre bovina sa câştigătoare.

Doar rasele autohtone au putut să fie înscrise în concursul de frumuseţe, la care au participat fermierii din toate cele 21 de districte ale statului Haryana.

În ultimii ani, India s-a remarcat ca fiind una dintre cele mai mari producătoare de lapte, deşi producţiile bovinelor autohtone sunt mult mai mici în comparaţie cu volumul de lapte muls de la o vacă europeană.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.