Tenismenul german Boris Becker va participa la Bucureşti la premiera de gală a documentarului despre Ilie Năstase: "Nasty". Becker apare în film, unde vorbeşte la superlativ despre sportivul român. În 16 aprilie, el va fi prezent la evenimentul de la Sala Palatului alături de Năstase, Ion Ţiriac, Nadia Comăneci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fost număr 1 în clasamentul ATP şi considerat unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis ai tuturor timpurilor, Boris Becker a câştigat 64 de titluri de-a lungul carierei, dintre care 6 de Grand Slam. A fost cel mai tânăr jucător din istorie care a câştigat trofeul de la Wimbledon (la 17 ani, în 1985) şi are în palmares inclusiv un aur olimpic. Năstase a jucat unul dintre ultimele meciuri din carieră cu un foarte tânăr Becker, la Monte-Carlo Masters în 1985. Pentru a juca, românul a primit atunci un wild-card de la Prinţul de Monaco.

În perioada 1984 – 1993, managerul lui Becker a fost Ion Ţiriac. Cei doi foşti campioni au şi astăzi o relaţie foarte strânsă.

În "Nasty", care îmbină imagini de arhivă şi interviuri cu personalităţi marcante din lumea sportivă, mai apar Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Stan Smith sau Phil Knight (fondatorul Nike). Documentarul spune povestea carierei lui Năstase şi a influenţei pe care a avut-o asupra tenisului. NASTY va putea fi urmărit în cinematografe începând cu 16 aprilie.

Ilie Năstase şi echipa filmului vor pleca într-un turneu de promovare prin ţară, care include opriri la Timişoara, Constanţa, Braşov, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Galaţi sau Brăila. Toate detaliile sunt pe https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu & Tudor D Popescu şi distribuit de Transilvania Film. Producătorii NASTY sunt Cosmin Hodor (HDR Evolution) şi Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA - HBO Max).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.