Beyoncé a denunţat sexismul din industria muzicală şi a făcut elogiul actorilor schimbării transmiţând mesajele mişcării Black Lives Matter într-un discurs virtual adresat tinerilor absolvenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreaţa a făcut parte dintre artiştii care au participat la această ceremonie virtuală pe YouTube numită "Dear Class of 2020" care s-a adresat absolvenţilor din lumea întreagă, potrivit Variety. 

"Aţi ajuns aici în mijlocul unei crize mondiale, a unei pandemii rasiste şi în contextul indignării mondiale în faţa morţii unei fiinţe umane de culoare neînarmate. Şi totuşi aţi reuşit. Suntem atât de mândri de voi", a declarat starul american. 

Mamă a trei copii, Beyoncé a făcut referire la manifestaţiile antirasism din Statele Unite şi din lume, când mii de oameni ies în stradă pentru a denunţa supremaţia albă şi brutalitatea Poliţiei după decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani asfixiat de un poliţist în timpul unei arestări la 25 mai, în Minneapolis. 

"Vă mulţumesc că v-aţi folosit vocea pentru a arăta lumii că viaţa persoanelor de culoare este importantă. Adevărata schimbare a început cu voi, această nouă generaţie de absolvenţi de liceu şi de universitate pe care îi celebrăm astăzi", a declarat ea. 

Artista a denunţat şi sexismul care persistă în industria muzicală: "Industria de divertisment este încă foarte sexistă. Ca femeie, nu am văzut destule modele de reuşită feminină care să-mi ofere oportunitatea de a face ceea ce aveam de gând să fac - să-mi conduc compania de management, să-mi regizez filmele şi să-mi produc turneele... Puţine femei de culoare au avut un loc la masă. Aşa că a trebuit să-mi construiesc singură masa şi să-i invit pe cei mai buni să ia loc lângă mine", a spus ea. 

Beyoncé a mai afirmat: "Homosexualitatea voastră e frumoasă, culoare pielii este frumoasă, compasiunea şi înţelegerea voastră la fel. Lupta voastră pentru oamenii care pot fi diferiţi de voi este magnifică", a subliniat ea. 

Mai multe celebrităţi au participat la această ceremonie virtuală, precum soţii Obama, Taylor Swift, Alicia Keys, Justin Timberlake, Jennifer Lopez, BTS, Lizzo sau Shonda Rhimes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.