Cântăreaţa electro-pop Billie Eilish, în vârstă de 17 ani, va primi din partea revistei Billboard titlul de Femeia Anului 2019, la evenimentul Women in Music care va avea loc pe 12 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul editorial Hannah Karp a transmis: „Billie a tulburat industria divertismentului prin muzica ei şi prin platformele social media, cu impact de neşters asupra spiritului cultural al epocii. Abilitatea ei de a vorbi generaţiei Z, de a-i face pe adolescenţi şi tineri să se simtă acceptaţi în societatea de astăzi i-a permis rapid lui Eilish să ajungă în vârful topurilor”.

Ea este cea mai tânără artistă desemnată Femeia Anului de către Billboard.

Eilish a reuşit cu „Bad Guy”, în luna august a acestui an, să detroneze piesa care a petrecut cel mai mult timp pe primul loc în Billboard Hot 100 („Old Town Road", cântată de Lil Nas X şi Billy Ray Cyrus - 19 săptămâni).

Albumul ei „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” a debutat în fruntea Billboard 200 în luna aprilie, astfel că a devenit prima artistă născută în acest secol care are un album pe primul loc.

Cântăreaţa s-a clasat pe primul loc în mai multe topuri şi este cea mai tânără artistă nominalizată la patru cele mai importante categorii ale premiilor Grammy. În total, ea a primit şase selecţii din partea Recording Academy.

La evenimentul din 12 decembrie, pe scena galei din Los Angeles, cântăreaţa Taylor Swift va primi trofeul Woman of the Decade (femeia deceniului, n.r.). Premiate vor fi şi Alanis Morissette (Icon), Nicky Minaj (Game Changer), Brandi Carlile (Trailblazer) şi Desiree Perez, COO al Roc Nation.

Aceasta va fi a 14-a ediţie a evenimentului anual.

În trecut, titlul Woman of the Year a revenit unora ca Ariana Grande (2018), Selena Gomez (2017), Madonna (2016), Lady Gaga (2015) şi Swift (2011 & 2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.