Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), a cărui a cincea ediţie va avea loc între 4 şi 8 septembrie, propune filme şi performance-uri în premieră în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O selecţie de filme de arhivă ce relevă istorii diverse ale dansului, curatoriată de Corina Cimpoieru şi Bogdan Movileanu, va fi prezentată într-un cine(dans)concert în care muzica este asigurată de trupa Karpov not Kasparov, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti, pe 4 septembrie, de la ora 21:00.

Astfel, între cele 16 producţii de arhivă realizate între 1927 şi 1972 se află comedia „Lache în harem” (1928, regia Marcel Blossoms), cu Elena Penescu Liciu (prim-balerină la Opera din Cluj) alături de trupa de balet a Teatrului Cărăbuş.

Tot la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti, pe 7 septembrie, de la ora 20:00, va fi prezentată selecţia Emotional Bodies, curatoriată de Bucharest International Experimental Film Festival cu sprijinul Cinedans. Ea cuprinde cinci filme, cinci tipuri de limbaj fizic ce acoperă o plajă largă de emoţii şi situaţii.

O compilaţie de filme curatoriate în parteneriat cu Ioana Bogdana şi Eva Todică de la Super! Festivalul de Filme Făcute de Adolescenţi va fi, de asemenea, prezentată în cadrul BIDFF. Douăsprezece scurtmetraje de dans selectate de adolescenţi vor fi proiectate la Muzeul Ţăranului Român, pe 6 septembrie, de la ora 16:00.

Pe 7 septembrie, de la ora 16:00, la Linotip - Centru Independent Coregrafic, vor rula cinci filme de dans, toate premiate la FIVER - Festivalul de film de dans din Madrid, vor ghida publicul într-o călătorie a emoţiilor extreme şi a poveştilor cu ramificaţii multiple. Selecţia de filme este curatoriată chiar de Samuel Retortillo, directorul artistic al FIVER International Screendance Movement, prin Institutul Cervantes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.