Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va reflecta ”haosul întunecat” din lumea modernă şi va oferi comentarii de actualitate despre evenimentele din Statele Unite, însă spectatorii vor avea parte şi de numeroase ”momente mai uşoare”, a dezvăluit, marţi, Dieter Kosslick, directorul festivalului, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda tuturor resentimentelor din lume, programul este unul conciliant şi real, în sensul că artiştii descriu apocalipsa zilnică în care ne găsim cu toţii, dar şi într-o manieră vizuală, însă nu lipsită de umor... nu o descriu fără să aibă o ieşire de siguranţă”, a declarat Dieter Kosslick în faţa jurnaliştilor.

”Programul Berlinalei noastre reprezintă şi un răspuns la acel tip de ştiri descreierate, simple, pe care le auzim cu toţii venind dincolo de Oceanul Atlantic, care ne taie respiraţia şi ne fac să ne spunem: «nu se poate aşa ceva!»”, a adăugat directorul festivalului.

Deşi Dieter Kisslick nu a pronunţat numele preşedintelui Donald Trump, care a provocat un uriaş scandal internaţional prin suspendarea vizelor de intrare în Statele Unite pentru cetăţenii din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, cineastul a spus că programul Berlinalei 2017 este ”suficient de protestatar”.

Alegerea filmelor din selecţia festivalului vrea să arate spectatorilor că diversitatea învinge monotonia şi abordează tematici sociale dificile, precum persecutarea homosexualilor şi discriminarea minorităţilor rasiale.

Numeroase vedete sunt aşteptate la Berlin în acest an, printre acestea aflându-se staruri de prim calibru ale cinematografiei mondiale, precum Richard Gere, Penelope Cruz, Catherine Deneuve, Sienna Miller, Laura Linney şi Robert Pattinson.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

Preşedintele juriului competiţiei de la Berlin va fi cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor filme celebre precum ”Basic Instinct”, ”Total Recall” şi ”Elle”.

”Django”, lungmetrajul de debut al cineastului Etienne Comar, care descrie viaţa chitaristului şi compozitorului de jazz Django Reinhardt, va fi proiectat în premieră mondială pe 9 februarie în deschiderea Berlinalei 2017.

Lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Berlinalei. În plus, Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat  între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

România va fi reprezentată la Berlin şi de şapte cineaşti - regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan - în secţiunea Berlinale Talents, de proiectul ”The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.