Revoltată contra închiderii cafenelelor şi restaurantelor decisă de autorităţile belgiene pentru a combate pandemia, proprietara unui bar îşi petrece de marţi zilele şi nopţile în localul său, hrănindu-se în semn de protest, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Christelle Carion, care stă îmbărcată în pijama şi doarme pe un pat de campanie, spune: "La ce serveşte să mă îmbrac dacă nu pot lucra? Nu ştim când vom putea redeschide. Cât putem rezista? Stând aşa, fără să putem lucra, în fiecare zi pierdem şi mai mult... Este grav", mărturiseşte pentru AFP femeia în vârstă de 48 de ani. 

Comercianta s-a închis în cafeneau sa "Amon Nos Autes" ("Bine aţi venit la noi", în dialect local), pe care o are de 12 ani în Pepinster, comună din estul Belgiei, situată nu departe de Liège.

Un demers destinat să alerteze faţă de situaţia unui sector care este victimă a crizei de Covid-19: barurile şi restaurantele din ţară au fost închise din 19 octombrie. Au fost constrânse să închidă trei luni în primul val de pandemie din primăvara lui 2020. 

Patroana fumează mult, bea cafea, apă şi mănâncă supă, dar nu şi alimente solide, în semn de protest, pentru a se face auzită de politicieni. 

Ajutoarele alocate acestui sector în criză sunt insuficiente estimează Christelle Carion, care câştigă 2.700 de euro brut pe lună, din care îşi plăteşte creditele. 

Aproape 40% dintre hoteluri şi restaurante erau deja ameninţate cu falimentul după prima carantină, potrivit unui sondaj al Foodservice Alliance publicat în septembrie.

În noiembrie, sinuciderea unei coafeze la Liège a stârnit multă emoţie în ţară, devenind un simbol al suferinţei în faţa crizei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.