Bateristul Bill Rieflin, colaborator al King Crimson, Ministry, Swans, Nine Inch Nails şi R.E.M., a murit la vârsta de 59 de ani din cauza unui cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Născut în Seattle, el şi-a început activitatea muzicală alături de basistul Paul Barker, care s-a alăturat apoi Ministry şi l-a adus pe baterist în grup.

După ce Bill Berry, membru fondator al R.E.M., a părăsit trupa în 1997, chitaristul Peter Buck s-a mutat în Seattle, unde l-a cunoscut pe Rieflin. Bateristul a cântat cu R.E.M. din 2003 până în 2011, când trupa s-a destrămat. El a colaborat şi cu Minus 5, proiect al lui Buck.

Instrumentist versatil, Rieflin a colaborat cu numeroşi artişti. Cu King Crimson a debutat în 2013, ca toboşar, şi a revenit pe postul de clăpar. A realizat partea de tobe pentru albumul „Take the Crown” al lui Robbie Williams, iar în aceeaşi perioadă colabora cu Swans. 

Numeroase personalităţi muzicale i-au adus omagii online, de la foşti colaboratori, de la Wilcox la Ministry şi până la Krist Novoselic (Nirvana).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.