„Barbie” este oficial filmul cu cele mai mari încasări ale anului în Statele Unite. După cum relatează Variety, comedia regizată de Greta Gerwig, cu Margot Robbie şi Ryan Gosling în rolurile principale, a obţinut încasări de 575,4 milioane de dolari în box office-ul din această ţară, detronând succesul lui „Super Mario Bros.” care a generat 574 de milioane de dolari de la lansarea sa în aprilie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Variety, la nivel mondial, „Barbie” este, de asemenea, pe urmele lui „Super Mario Bros.” cu 1,3 miliarde de dolari la box office, faţă de 1,35 miliarde de dolari pentru aventurile celebrului pompier mustăcios.

De la lansare, „Barbie” a înregistrat recorduri de box-office. Susţinut de o campanie de marketing intensă, filmul Gretei Gerwig a ocupat, de asemenea, primul loc în clasamentul de box-office al anului. 

„Barbie” deţine, de asemenea, recordul pentru cea mai bună deschidere pentru un film solo al unei regizoare şi este primul film al unei regizoare care a depăşit pragul de un miliard de dolari în box office-ul global.

„Barbie” este în prezent al paisprezecelea cel mai mare succes de box-office din Statele Unite şi al douăzecilea cel mai mare succes mondial din toate timpurile. În Franţa, „Barbie” rămâne, de asemenea, în fruntea box-office-ului, cu aproape cinci milioane de spectatori, la cinci săptămâni de la lansarea sa în cinematografe, la 19 iulie.

Lungmetrajul despre celebra păpuşă este, de asemenea, unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din istoria Warner Bros, devansând filmul „The Dark Knight” al lui Christopher Nolan (536 de milioane de dolari), şi se apropie rapid de succesul filmului „Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2”, lansat în 2011 (1,34 miliarde de dolari).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.