Avocaţii lui Johnny Depp încearcă să convingă justiţia britanică să acorde starului un proces în apel, după ce a pierdut contra tabloidului The Sun, care l-a descris drept un soţ violent faţă de fosta soţie Amber Heard. În urma judecăţii, pe care a considerat-o "suprarealistă", actorul american în vârstă de 57 de ani, a fost nevoit să renunţe la rolul din următorul film al seriei "Fantastic Beasts", adaptat după cărţile "Harry Potter" de J.K. Rowling.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 2 noiembrie, actorul din "Edward Scissorhands" şi "Pirates of the Caribbean", a pierdut procesul de defăimare la Londra contra News Group Newspapers (NGN), societatea care editează The Sun. Bazându-se în special pe declaraţiile actriţei, The Sun a invocat 14 episoade violente, publicate într-un articol din aprilie 2018, toate contestate de Depp, scrie BFM TV.   

După trei săptămâni de audieri, în iulie, în care a dezvăluit detalii di viaţa conjugală a cuplului, judecătorul Andrew Nicol a tranşat în favoarea tabloidului. El a estimat în judecata sa că afirmaţiile The Sun au fost "substanţial adevărate" căci "mare parte din presupusele agresiunile au fost probate". 

După refuzul judecătorului de a-i permite să facă apel, Johnny Depp a sesizat Curtea de Apel. Dar pentru a obţine un al doilea proces, avocaţii actorului vor fi nevoiţi să se bazeze pe noi dovezi care nu au fost prezentate în primă instanţă, a precizat la începutul lui februarie judecătorul Nicholas Underhill. La sfârşitul audierilor de joi Johnny Depp va şti dacă justiţia britanică îi acordă posibilitatea de a-şi reabilita numele. 

Judecătorul i-a ordonat lui Depp să facă şi plata iniţială către NGN de aproximativ 630.000 de lire sterline, cheltuieli de judecată.

Odată cu pierderea procesului, Depp a părăsit franciza „Fantastic Beasts”, după ce i-a fost cerut să demisioneze. El a interpretat rolul vrăjitorului Gellert Grindelwald în seria de filme a Warner Bros. Depp a filmat o singură scenă pentru al treilea film, însă va primi întreg onorariul.

Johnny Depp şi Amber Heard s-au întâlnit pe platourile de filmare la "Rhum Express" în 2011, înainte de a se căsători în februarie 2015, la Los Angeles, în California. Cuplul a divorţat cu scandal în 2017. Actriţa a evocat atunci "anii" de violenţe "fizice şi psihologice", acuzaţii respinse de Johnny Depp. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.