Actorul Ashton Kutcher a demisionat din organizaţia sa caritabilă pentru abuzurile sexuale asupra copiilor, în urma scandalului provocat de scrisoarea de susţinere adresată unui judecător după condamnarea lui Danny Masterson pentru viol, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În demisia sa de la organizaţia caritabilă Thorn, Kutcher a declarat că scrisoarea sa de susţinere a fost o "eroare de judecată".

Masterson a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pe viaţă pentru violarea a două femei.

O scrisoare similară a fost trimisă de soţia lui Kutcher, actriţa Mila Kunis.

Scrisorile şi scuzele ulterioare din partea lui Kutcher şi Kunis - care au jucat amândoi în That 70s Show alături de Masterson - au fost criticate pe scară largă de către victime şi grupurile de apărare a victimelor.

În demisia adresată consiliului de administraţie al Thorn şi postată online, Kutcher a declarat că decizia sa de a se retrage din consiliu are legătură cu evenimentele recente.

"După ce eu şi soţia mea am petrecut mai multe zile de ascultare, reflecţie personală, învăţare şi conversaţii cu supravieţuitorii şi cu angajaţii şi conducerea de la Thorn, am stabilit că lucrul responsabil pe care trebuie să îl fac este să demisionez din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie, cu efect imediat", a declarat Kutcher în scrisoarea de demisie.

"Nu pot permite ca eroarea mea de judecată să ne distragă atenţia de la eforturile noastre şi de la copiii pe care îi servim", a adăugat el.

Înfiinţată de Kutcher şi de fosta soţie Demi Moore în 2012, Thorn se concentrează pe combaterea exploatării sexuale a copiilor.

O mare parte din atenţia grupului se concentrează asupra internetului şi a rolului pe care acesta îl joacă în răspândirea materialelor de abuz sexual asupra copiilor şi a sclaviei sexuale. Până în prezent, grupul susţine că a identificat 27.000 de copii victime şi a eliminat de pe internet peste două milioane de fişiere cu potenţial de abuz sexual.

În mesajul său de demisie, Kutcher a declarat că scrisoarea sa de susţinere pentru Masterson - în care l-a descris ca fiind o persoană care a tratat oamenii cu "decenţă" şi "generozitate" - a fost "încă un exemplu dureros de punere la îndoială a victimelor care sunt suficient de curajoase pentru a-şi împărtăşi experienţele".

"Acesta este exact ceea ce am lucrat cu toţii pentru a inversa în ultimul deceniu", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.