Arme folosite ca recuzită în filme din seria "James Bond" au fost furate dintr-o casă din cartierul Enfiled, aflat în nordul Londrei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci arme dezactivate, inclusiv Beretta Cheetah (semiautomat), pistoale tip Tomcat folosite în "Die Another Day" şi emblematicul pistol Walther PPK folosit în "A View to a Kill" se află printre cele furate.  

Poliţia londoneză a fost chemată luni pentru o spargere în curs pe o proprietate de pe bulevardul Aldersbrook, Enfield. Suspecţii au părăsit locul până au ajuns poliştii. Vecinii i-au descris pe intruşi ca fiind trei bărbaţi caucazieni care au plecat într-un autoturism argintiu. 

Se crede că suspecţii au forţat intrarea din spatele clădirii de unde au furat armele de foc - estimate la mai mult de 100.000 de lire sterline. 

Alte arme furate sunt un Smith & Wesson .44 Magnum din "Live and Let Die", şi un pistol Llama de calibru 22 din "Die Another Day".

Detectivul Paul Ridley a spus: Armele de foc sunt foarte diferite şi personalizate pentru anumite filme Bond. Acestea vor fi aproape sigur recunoscute oricui i-ar fi vândute".  

"Multe sunt de neînlocuit. Pistolul Magnum este singurul realizat vreodată în crom. Pistolul din seria Walther PPK a fost ultima armă folosită de Roger Moore în "A View to a Kill". Proprietarul este foarte supărat că locuinţa i-a fost jefuită şi speră să recupereze obiectele din colecţie. Aş îndemna pe oricine care a fost martor la spargere sau pe cine ştie unde ar putea fi armele de foc sau cui i-ar putea fi oferite aceste obiecte pentru achiziţie, să mărturisească". 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.