Aproximativ 500.000 de persoane au participat la The Bristol International Balloon Fiesta, cel mai mare festival al baloanelor cu aer cald din Europa, care a avut loc la Bristol, Anglia, în perioada 11 - 14 august, şi unde s-au adunat peste 150 de aerostate din toată lumea, informează euronews.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sărbătoarea este o privelişte care poate fi admirată doar în Bristol. Aceasta a avut loc timp de patru zile la Ashton Court Estate, fiind un eveniment la care participarea este gratuită, şi unde se cumpără bilete doar pentru parcare. 

Partea memorabilă a festivalului a avut loc în ultima seară, duminică, intitulată Nightglows, când zecile de baloane s-au înălţat şi focurile de artificii au aprins cerul. 

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1979 şi a devenit cel mai mare eveniment de gen din Europa. The Bristol International Balloon Fiesta a atras piloţi de aerostate din toată lumea.

După lăsarea nopţii, baloanele au oferit un joc de lumini impresionant. 

Pe lângă priveliştea uimitoare a baloanelor care împânzesc cerul, la festival au loc concerte şi târguri.

Iniţial, evenimentul avea loc în al doilea weekend al lunii septembrie, însă, din cauza vremii şi a noroiului de pe domeniul Ashton Court, organizatorii au decis să îl mute la jumătatea lui august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.