Angelina Jolie a spus, într-un interviu acordat BBC, sâmbătă, înainte de premiera celui mai recent film pe care l-a regizat, ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, în Cambodgia, că speră ca acest lungmetraj să ajute oamenii să vorbească mai deschis despre traumele suferite în urma genocidului cambodgian şi a dezvăluit că întreaga sa familie a trecut recent print-o perioadă dificilă, iar principalul ei obiectiv în prezent este să se concentreze pe copiii săi. Vedeta a vorbit şi despre despărţirea ”dificilă” de Brad Pitt şi a spus că va alcătui alături de starul hollywoodian ”întotdeauna o familie”, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comandament al ONU pentru Refugiaţi, a vizitat Cambodgia pentru prima data în anul 2001, pentru filmările de la pelicula ”Lara Croft: Tomb Raider”. Ulterior, a adoptat un copil din această ţară, Maddox.

”Am venit în această ţară şi m-am îndrăgostit de oamenii de aici, i-am învăţat istoria şi am realizat cât de puţin ştiam, de fapt, despre lume. Această ţară a reprezentat pentru mine «trezirea la realitate». Întotdeauna am fost foarte recunoscătoare acestei ţări. Nu cred că voi putea să îi dau înapoi Cambodgiei atât cât această ţară mi-a dăruit mie”, a spus Angelina Jolie. 

Filmul ” First They Killed My Father” este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o îngrozitoare poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al acestui proiect cinematografic.

Loung Unf avea vârsta de cinci ani când a fost nevoită să îşi părăsească locuinţa din capitala Cambodgiei, Phnom Penh, alături de familia ei, din cauza Kmerilor Roşii, regimul care a condus ţara în perioada 1975 – 1979, când se afla la putere Pol Pot.

A fost estimat că în acea perioadă au murit aproximativ două milioane de oameni, în jur de un sfert din populaţie, aceştia fiind ucişi de regim sau decedând din cauza foametei şi a extenuării.

”Am considerat că acest război care a avut loc în urmă cu 40 de ani şi ceea ce au trăit aceşti oameni nu a fost înţeles pe deplin”, a mai spus Angelina Jolie.

În film predomină limba khmeră, iar Angelina Jolie a spus că deşi îşi doreşte ca lumea ”largă” să înţeleagă mai bine evenimentele petrecute în Cambodgia, speră că pelicula va avea efecte şi în această ţară. 

”Sper că va ajuta cetăţenii să vorbească mai mult”, a explicat Angelina Jolie, precizând că mulţi supravieţuitori nu le-au spus copiilor poveştile lor.

Filmul, produs de Netflix, a avut premiera mondială sâmbătă, în templul hindus Angkor Wat, aflat în oraşul Siem Reap, unde au fost filmate scene din ”Tomb Raider”. La eveniment au fost prezenţi şi cei şase copii ai artistei, precum şi regele Cambodgiei, Norodom Sihamoni, care i-a oferit Angelinei Jolie cetăţenia acestei ţări, în anul 2005.

Premiera a fost primul eveniment public important la care actriţa a participat după despărţirea de Brad Pitt, în luna septembrie 2016, invocând motivul ”diferenţe ireconciliabile”. Cei doi actori şi-au început relaţia în anul 2005 şi s-au căsătorit în august 2014.

”A fost foarte dificil. Mulţi oameni trec prin astfel de situaţii. Întreaga mea familie a trecut printr-o perioadă dificilă. Mă concentrez pe copiii mei, copiii noştri. Suntem şi vom rămâne o familie pentru totdeauna. În acest fel reuşesc să fac faţă. Încerc să găsesc o modalitate prin care ceea ce s-a întâmplat să ne facă, într-un fel, mai puternici şi mai uniţi”, a adăugat Angelina Jolie.

Actriţa a publicat recent un articol în The New York Times, drept răspuns la interzicerea imigraţiei, spunând că speră ca deciziile conducătorilor din Statele Unite să se bazeze pe fapte, nu pe temeri.

În interviul acordat BBC înainte de premiera filmului său, Angelina Jolie a evitat să vorbească despre Donald Trump, dar a spus că cetăţenii Americii sunt mai ”mari” decât preşedintele.

”Cetăţenii americani sunt mai mari decât preşedintele. Cred că am speranţă în ţara mea şi în valorile pe care le preţuim. În prezent, ceea ce este extraordinar este că vedem oameni din jurul lumii care încep să vorbească despre libertăţile lor civile şi drepturile lor şi despre ceea ce cred şi simt. În America, auzim oameni care spun «Acest lucru este neamerican pentru mine, este neconstituţional pentru mine»”, a spus actriţa.

Angelina Jolie a regizat până în prezent un documentar - ”A Place in Time” (2007) şi patru lungmetraje. Debutul regizoral în lungmetraj al actriţei americane, filmul ”In the Land of Blood and Honey” din 2011, a avut o acţiune plasată în perioada războiului sârbo-bosniac din 1992-1995, în timpul căruia aproximativ 20.000 de femei au fost violate. Acel lungmetraj a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin în 2012. Au urmat filmul ”Umbroken” (2014), dedicat atletului şi veteranului de război Louis Zamperini, şi ”Bye the Sea” (2015), o dramă despre un cuplu care încearcă să îşi refacă viaţa de familie, în care vedeta americană a jucat alături de cel de-al treilea soţ al ei, Brad Pitt. ”First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers” este cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Angelina Jolie.

Angelina Jolie, născută pe 4 iunie 1975, este o actriţă şi regizoare americană, câştigătoare a unui premiu Oscar şi trei Globuri de Aur. A fost actriţa cel mai bine plătită de la Hollywood, potrivit revistei Forbes, în 2009, 2011 şi 2014, iar viaţa ei personală a fost intens mediatizată. De asemenea, a fost numită ”cea mai frumoasă femeie din lume” de reviste precum Vogue, People şi Vanity Fair, iar alte publicaţii, ca Esquire, FHM şi Empire au numit-o ”cea mai sexy femeie în viaţă”.

După divorţurile de actorii Jonny Lee Miller şi Billy Bob Thornton, Angelina Jolie s-a căsătorit cu actorul Brad Pitt, în august 2014, într-o ceremonie organizată pe domeniul castelului Miraval, reşedinţa pe care cuplul o deţine în sudul Franţei. Angelina Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, dintre care trei adoptaţi - Maddox, născut în 2001, Pax, născut în 2003, Zahara, născută în 2005 - şi trei biologici - Shiloh, născută în 2006, şi gemenii Vivienne şi Knox, născuţi în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.