Angelina Jolie a criticat, joi, ordinul executiv semnat de preşedintele american Donald Trump privind imigraţia cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană, care afectează refugiaţii vulnerabili şi poate încuraja extremismul, actriţa făcând apel la compasiunea cetăţenilor din Statele Unite ale Americii, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fără a îl numi în mod direct pe Donald Trump, Angelina Jolie, care deţine titlul de Trimis Special al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, a scris într-un articol de opinie publicat de The New York Times că discriminarea pe criterii de religie înseamnă ”a te juca cu focul”.

Actriţa a adăugat că în calitatea sa de mamă a şase copii - ”toţi născuţi în străinătate şi… mândri să fie cetăţeni americani” -, susţine siguranţa naţională, dar deciziile în această privinţă trebuie să se bazeze pe ”fapte, nu pe temeri”.

”De asemenea, aş vrea să ştiu că toţi copiii refugiaţi care se califică pentru azil vor avea întotdeauna o şansă într-o America plină de compasiune. Vreau să ştiu că ne putem gestiona siguranţa naţională fără să alungăm cetăţeni din alte ţări, chiar şi bebeluşi, susţinând că vizitele lor ne pun în pericol, bazânu-ne pe criteriI geografice şi religioase”, a scris Angelina Jolie.

Administraţia Donald Trump a semnat vineri un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru o perioadă minimă de 120 de zile, programele de primire a refugiaţilor, opreşte pe termen nedeterminat primirea refugiaţilor sirieni şi blochează, pentru o perioadă minimă de 90 de zile, intrarea în Statele Unite ale Americii a cetăţenilor din şapte ţări cu populaţie majoritar musulmană - Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Angelina Jolie a lansat cu această ocazie şi un avertisment: ”Sugerând că musulmanii nu ar merita protecţie în aceeaşi măsură, încurajăm extremismul în străinătate”.

Angelina Jolie s-a despărţit de Brad Pitt şi a depus actele de divorţ în luna septembrie. Actriţa a cerut custodia deplină a copiilor - Maddox, în vârstă de 15 ani, Pax, 12 ani, Zahara, 11 ani, Shiloh, 10 ani, şi gemenii în vârstă de 8 ani Knox şi Vivienne - şi s-a declarat de acord ca Brad Pitt să beneficieze de drept de vizitare. În schimb, Brad Pitt doreşte custodie comună.

Cei doi actori americani au o relaţie din 2004 şi s-au căsătorit în 2014.

Acesta va fi cel de-al treilea divorţ pentru actriţa Angelina Jolie şi al doilea pentru Brad Pitt. Angelina Jolie a mai fost căsătorită cu actorii Jonny Lee Miller, în perioada 1996-1999, şi Billy Bob Thornton, în perioada 2000-2003, iar Brad Pitt a fost căsătorit cu Jennifer Aniston în perioada 2000-2005.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.