Ambasadorul Marii Britanii în România Andrew Noble a gătit sarmale în ajunul aniversării reginei Elisabeta a II-a, aşa cum a prezentat într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Iniţiativa vine după ce Andrew Noble a fost provocat de Ambasadorul României în Marea Britanie Dan Mihalache să gătească un preparat românesc pe canalul celor de la The Hairy Bikers", potrivit misiunii diplomatice.

"Astăzi o să gătesc pentru dumneavoastră preparatul meu românesc preferat. Este un preparat pe care l-am descoperit când am venit prima dată în România comunistă, în 1983. Atunci, nu se găsea în multe locuri. Acum, în Transilvania, în restul ţării, găsiţi acest preparat în orice restaurant. Este foarte popular", a spus Andrew Noble. 

Diplomatul a precizat: "La final, vom avea ceva atât de delicios, încât veţi presupune că a fost inventat în Yorkshire. Atât de bun este". 

El le-a sugerat britanicilor cum să mânânce sarmalele: cu smântână, care "în perioada comunismului se găsea cu greu", cu mămăligă, vin românesc sau bere.

Acţiunea lui Andrew Noble are loc înaintea Zilei Oficiale de Naştere a Majestăţii Sale Regina, în a doua sâmbătă a lunii iunie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.