Actorul Alain Delon, în vârstă de 81 de ani, a fost spitalizat şi a suferit o operaţie la picior, intervenţia fiind una programată cu mult timp în urmă, a declarat fiica sa, Anouchka, pentru Le Parisien, infirmând astfel ştirea publicată de revista Ici Paris cu privire la "urgenţa" unei operaţii grave la inimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Alain Delon, spitalizat de urgenţă pentru o operaţie pe inimă?" a fost titlul publicat miercuri de revista Ici Paris, care preciza că actorul s-a plâns de mai multe zile de dureri la spate şi la picior, potrivit Le Parisien. 

"Tată meu a suferit o intervenţie, dar la nivelul arterei femurale, a declarat miercuri pentru Le Parisien, Anouchka, fiica actorului. "Dar era o operaţie programată: de doi-trei ani avea probleme de circulaţie la picior", a mai spus ea. 

"Trebuie să ne oprim să mai îngropăm oamenii, este insuportabil", a afirmat Anoushka într-un interviu pentru Le Parisien. 

De la moartea actriţei Mireille Darc, pe 28 august, au circulat multe zvonuri în presa franceză despre starea de sănătate a lui Alain Delon. Chiar el s-a arătat pesimist declarând pentru Paris Match, la câteva zile după dispariţia "femeii vieţii sale": "Nu mai am mulţi ani de trăit fără ea, nu prea mulţi ani de suferinţă. Ea, cel puţin, nu mai suferă. Se odihneşte. Fără ea, pot să plec şi eu". 

Anoushka Delon a mai declarat: "Bineînţeles că este foarte afectat de moartea lui Mireille Darc, dar spitalizarea lui nu are nicio legătură cu asta. Tatăl meu nu are nimic grav". 

Potrivit actriţei în vârstă de 26 de ani, Alain Delon a fost operat pe 19 septembrie şi se află încă în spital. Ea a adăugat că este în formă şi că va fi externat curând. 

Cu o carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, actorul, producătorul, scenaristul şi regizorul Alain Delon aniversează anul acesta 60 de ani de la debutul său în cinematografie. Şase decenii în care a strălucit pe marile ecrane în pelicule care au făcut istorie.

”Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

S-a născut la data de 8 noiembrie 1935. Frumuseţea magnetică şi farmecul personal au făcut ca actorul să fie curtat încă de la începuturi de industria hollywoodiană, însă, deşi i s-a oferit şansa de a fi distribuit într-unul dintre filmele lui David O. Selznick, Delon decide să-şi înceapă cariera în Franţa, unde se lansează în 1957 în ”Quand la femme s'en mêle”, în regia lui  Yves Allégret. În 1958, în Christine, joacă pentru prima dată alături de Romy Schneider, fermecătoarea actriţă ce avea să-i devină logodnică.

După rolul din ”Ghepardul” (regia Luchino Visconti), în 1964, Alain Delon a fost nominalizat pentru prima dată la Globul de Aur. În 1977 a ajuns pe lista favoriţilor la Premiile César pentru rolul principal din ”Mr. Klein” (regia Joseph Losey), iar interpretarea din ”Notre Histoire”, de Bertrand Blier, i-a adus în 1985 premiul pentru cel mai bun actor.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică.

Alain Delon a fost invitatul de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2017 (TIFF). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.